پخش زنده
امروز: -
رئیس قوه قضائیه بر ادامه رسیدگی به جرایم اقتصادی و برخورد شدید و قاطع با اخلالگران و مفسدان اقتصادی تاکیدکرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجتالاسلام محسنی اژهای، در نشست هماندیشی با نخبگان حوزه و دانشگاه گفت: دادگاههای رسیدگی به جرائم اقتصادی و برخورد با اخلالگران و مفاسد اقتصادی با شدت و قاطعیت بیشتر و عالمانهتر در حال برگزاری است.
محسنی اژهای با بیان اینکه با برگزاری علنی و انتشار محتوای دادگاهها موافق هستم،افزود: باید توجه داشت قانون، اجازه انتشار عمومی همه دادگاههای علنی را نمیدهد.
وی با طرح این سوال که وقتی اتهام ثابت نمیشود، آیا انتشار عمومی دادگاه، به اعتبار و حیثیت متهم و خانوادهاش لطمه وارد نمیکند؟ از نخبگان خواست برای اینکه معضلات اجتماعی و قضایی شفاف اعلام شود و در عین حال به اشاعه فحشا منجر نشود راه حلهایی ارائه دهند.
رئیس قوه قضائیه افزود: باید کیفر خواستهای صادرشده از دادسراهای ما به قدری از اتقان و استحکام برخوردار باشد، که در جلسات رسیدگی در دادگاهها، با رأی صادرشده منطبق باشند و یا حداقل بطور کامل نقض نشوند.
محسنی اژهای گفت: همه ما باید به قانون پایبند باشیم؛ اگر هر کس بخواهد سلیقهای عمل کند، سنگ روی سنگ بند نمیشود؛ البته قانون نیز باید پایدار، مستحکم و همهجانبه باشد و قابلیت اجرا داشته باشد.
رئیس قوه قضائیه همچنین بر لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوین تاکید کرد و گفت: این یک ضرورت و اجبار است که از این فناوریها بهره بگیریم، اما باید آسیبهای این قضیه را مهار کنیم.
وی گفت: در حوزه هوش مصنوعی نیز باید توجه و اهتمام داشته باشیم و از همین حالا آسیبهای مرتبط با این حوزه را شناسایی و مهار کنیم تا بتوانیم بهترین بهرهگیری را از هوش مصنوعی داشته باشیم.
رئیس دستگاه قضا افزود: در قضیه مرتبط با فضای مجازی و سکوهای مجازی، تصمیمی در ۳۲ بند در جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی اتخاذ شد که بخشی از آن، مرتبط با رفع فیلتر تعدادی از سکوها بود، اما عمده بندهای این تصمیم، به تقویت زیرساختها و شبکههای بومی اختصاص دارد.
محسنی اژهای گفت: در این قضیه، نکته مهم آن است که ما قوی شویم و بتوانیم به فناوریهای روز دست پیدا کنیم و به این عرصه مسلط شویم، تا در مواجه یا مذاکره با گردانندگان سکوهای خارجی، از موضع قدرت وارد شویم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، ۱۸ نفر از نخبگان حوزه و دانشگاه مطالب و دیدگاههای خود را مطرح کردند.
نخبگان دانشگاهی حاضر در این مراسم را برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای سطح یک ملی تشکیل میدادند که در مقوله «وحدت حوزه و دانشگاه»، دارای تالیف، پژوهش و نظریه بودند؛ نخبگان حوزوی حاضر در این نشست نیز از چهرههای برتر علمی، تحصیلی و تبلیغی حوزههای علمیه و مدرسان و پژوهشگران علوم حوزوی بودند.
ضرورت بهروزرسانی ساختار حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی، رفع چالشهای تراکم پروندهها و اطاله دادرسی، شفافیت در تصمیم گیری و رضایتمندی کارکنان عدلیه و مراجعان به آن، ضرورت استفاده حداکثری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در فرایندهای رسیدگی به پروندههای قضایی و رسانهای شدن بیش از پیش جلسات دادگاههای علنی مرتبط با حوزه مفاسد اقتصادی از درخواستهای نخبگان حاضر در این نشست بود.
قدردانی از ساخت مجموعه تلویزیونی «آقای قاضی» بعنوان تلفیقی از خلاقیت و هنر و انتقاد از بازدارنده نبودن میزان قابل توجهی از احکام صادرشده توسط محاکم قضایی و برخورد قاطعانه قوه قضاییه با مخلان امنیت روانی جامعه بخشی از مطالبات نخبگان حاضر در این نشست از رئیس قوه قضائیه بود.