پخش زنده
امروز: -
بیش از شش هزار نوزاد برای بیماری کمکاری تیروئید در کاشان غربالگری شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: در سال گذشته، بیش از ۶۸۵۰ نوزاد در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل از نظر بیماری کمکاری تیروئید غربالگری شدند.
مهدی دلاوری افزود: در این بررسیها، ۱۰۴ کودک مبتلا به کمکاری تیروئید شناسایی شدند که نشاندهنده میزان بروز این بیماری در جمعیت تحت پوشش ما به میزان ۱۵.۲ در هزار تولد زنده است.
وی با اشاره به فعالیت مراکز و پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در این غربالگری فعال گفت: والدین باید بین روزهای سوم تا پنجم تولد نوزاد برای انجام آزمایشات لازم به این مراکز مراجعه کنند.
دلاوری ادامه داد: در صورت مشاهده مشکل، کودکان تا سه سالگی تحت درمان متخصص غدد اطفال قرار میگیرند تا از بروز عوارض جدی جلوگیری شود.
وی گفت: از جمله علائم اختلال عملکرد غده تیروئید در بیمارانی که تحت درمان قرار نمیگیرند میتوان به مشکلات تکاملی، زردی طول کشیده، بازماندن ملاج نوزاد، زبان بزرگ، فتق نافی، کمخونی شدید و کاهش رشد است.
معاون بهداشت دانشگاه همچنین تأکید کرد: پس از سه سالگی، در صورت لزوم، والدین توجیه میشوند تا ادامه درمان را پیگیری کنند و از خطرات ناشی از بیماریهای تیروئید جلوگیری کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از نمکهای حاوی ید در سبد خانوار و همچنین مصرف مکملهای حاوی ید توسط مادران باردار در سه ماهه اول بارداری تأثیر چشمگیری در کاهش بروز کمکاری تیروئید در نوزادان دارد.