• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۷۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
بین الملل » روابط خارجی

تاکید بر ضرورت لغو تحریم‌ها علیه ایران در نشست پکن

نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در روز جمعه ۲۴ اسفند به ریاست معاون وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین و با مشارکت معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نیز معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در پکن برگزار شد.

بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سه کشور ایران، چین و روسیه در پایان نشست سه جانبه درباره موضوع هسته‌ای ایران، بیانیه‌ای مشترک صادر کردند و ضمن تاکید بر ضرورت لغو تمامی تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه علیه ایران، تعاملات دیپلماتیک، سیاسی و گفتگوی مبتنی بر اصل احترام متقابل را خواستار شدند.

در این بیانیه ضمن تاکید بر احترام به معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای اعلام کردند که برنامه هسته‌ای ایران فقط برای اهداف صلح‌آمیز است.

در انتها سه کشور از میزبانی پکن برای برگزاری این نشست قدردانی کردند.

جزئیات بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه به شرح زیر است:

۱- نشست پکن میان چین، روسیه و ایران در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ با موفقیت برگزار شد. این نشست به ریاست ماجائوشو، معاون وزیر امور خارجه‌ جمهور ی خلق چین، و با مشارکت کاظم غریب آبادی، معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری اسلامی ایران، و سرگی الکسویچ ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه‌ فدراسیون روسیه، برگزار شد.

۲- چین، ایران و روسیه، آخرین وضعیت موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها را به‌طور مفصل بررسی کردند. سه کشور بر ضرورت لغو تمامی تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه تأکید کردند.

۳- سه کشور مجدد تاکید کردند که تعاملات دیپلماتیک، سیاسی و گفتگوی مبتنی بر اصل احترام متقابل، تنها گزینه عملی و معتبر در این خصوص است.

۴- سه کشور تاکید کردند که طرف‌های ذی‌ربط باید متعهد به توجه به دلایل ریشه‌ای وضعیت کنونی بوده و اعمال تحریم، فشار و تهدید توسل به زور را ترک نمایند.

۵- سه کشور بر اهمیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، شامل زمانبدی‌های مندرج در آن، تاکید کرده و از طرف‌های ذی‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامی‌که موجب تشدید وضعیت شده اجتناب کنند تا فضا و شرایط مناسب برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد شود.

۶- سه کشور بر اهمیت احترام به معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای به عنوان سنگ بنای رژیم بین‌المللی منع اشاعه تاکید کردند. چین و روسیه از اعلام مجدد ایران که برنامه هسته‌ای‌اش منحصرا برای اهداف صلح‌آمیز است و نه برای تولید سلاح هسته‌ای استقبال کردند و همچنین از تعهد ایران به پایبندی کامل به تعهداتش به موجب معاهده منع اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان، استقبال کردند. آنها همچنین از سیاست ایران برای تداوم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کرده و بر لزوم احترام کامل به حق ایران، به عنوان دولت عضو معاهده منع اشاعه، نسبت به استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تاکید کردند. سه دولت بر لزوم اجتناب تمامی دولت‌ها از هر اقدامی‌که فعالیت فنی، بی‌طرفانه و عینی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تضعیف کند، تاکید کردند.

۷- ایران و روسیه از نقش سازنده چین و میزبانی‌اش از نشست پکن تقدیر کردند. سه دولت توافق کردند که مشورت‌ها و همکاری‌های نزدیک خود را در آینده ادامه دهند.

۸- سه کشور همچنین در مورد موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه مشترک تبادل نظر کرده و توافق کردند همکاری‌های خود را در سازمان‌های بین‌المللی و ترتیبات چندجانبه، مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس، حفظ و تقویت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی هیئت داوران بخش معارفی مسابقه‌های سراسری قرآن اوقاف
هندبال بانوان قهرمانی جهان؛ شکست ایران مقابل سوئیس
هفته سیزدهم لیگ آزادگان؛ صف‌آرایی دو نماینده مازندران
تقویم روز و اوقات شرعی هفتم آذر به افق آبادان و خرمشهر
توسعه عمرانی و رفع مشکلات زیرساختی، دستاورد سفر دولت به بوشهر
توزیع ۲۴ تن جو و ۲۰ تن سبوس بین ساربانان مانه
فعالیت ۱۵ مرکز رشد هوش مصنوعی و رباتیک در فارس
پیش بینی بارش پراکنده در استان‌های ساحلی دریای خزر
اعزام دانش آموزان ایجرودی به سفر معنوی راهیان نور
دولت خود را درخصوص وعده‌های مطرح‌شده مسئول می‌داند
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)