پخش زنده
امروز: -
شهیدسیدمرتضی آوینی، از دل جنگ و تحولات فرهنگی، با قلمی شجاع و نگاهی ژرف، روایتهایی نو از حقیقت و انقلاب ساخت.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان،«شهید آوینی» ، یادآور حضور و سلوک معنوی و معرفتی یکی از پیام آوران فرهنگ متعالی ایثار و شهادت، راوی فتح شاهدان مدارج قدسی جبهه و جهاد، سید شهیدان اهل قلم، شهید «سید مرتضی آوینی» است که در تقویم کشورمان به همین مناسبت، «روز هنر انقلاب اسلامی» نیز نام گرفته است.
روز هنر انقلاب اسلامی که با نام و یاد شهید آوینی پیوند خورده، تداعی یک رسالت مقدس برای همه اهالی هنر و فرهنگ این سرزمین است که انقلاب اسلامی را، تجلی میراث مقدس وحی و تحقق تاریخی ولایت الهی یافته و آن را مقدمه بعثت و بیداری جمعی بشر در آستانه ظهور دانستهاند.
هنر انقلاب اسلامی، هنری است درآمیخته با فلسفه ایثار و حکمت و معرفت و سلوک شهادت، آنچنانکه امام راحل عظیم الشانمان فرمود: «شهادت، هنر مردان خداست»
ترویج روح شهادت طلبی و فرهنگ ایثار و شهادت در رسانه، یکی از عظیمترین ماموریتها، اهداف و دغدغههای این مجموعه بزرگ است که نام و هویت و موجودیتش به قداست نام شهید، متبرک است.
از سال 1367 تا 1364 به همراه گروهي مجموعه مستند "روايت فتح" را آغاز كرد.ساخت مستند"روايت فتح" از عمليات خيبر شروع شد و تا عمليات مرصاد ادامه داشت و "آويني" روش مستندسازياش را كه هدف آن ظاهر كردن واقعيت بود؛"مستند اشراقي" نام گذاشت.
"شهيد مرتضي آويني" جمعه بيستم فروردين 1372 هنگامي كه براي توليد مجموعهاي جديد از "روايت فتح" به فكه،منطقه عملياتي و الفجر مقدماتي به همراه گروه رفته بود،بر اثر انفجار مين به شهادت رسيد.
هرچند كه فيلمهاي "روايت فتح" تا آن زمان بین مردم مشهور بود،اما تا آن زمان كسي نميدانست كه سازنده آنها كيست؛زیرا در "روايت فتح" و نه در هيچ كدام در فيلمهايي كه او كارگرداني و تدوين كرده بود ،نام عوامل عنوان نمی شد و" آويني" به تصميم خود وفادار مانده بود.
"شهيد مرتضي آويني" تصميم گرفته بود كه ديگر چيزي كه حديث نفس باشد ننويسد و ديگر از خودش سخني به بيان نياورد.