پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار بوشهرگفت: هم اکنون چند نانوایی در استان عرضه کننده نان کامل هستند و برنامه ریزی شده است برای کمک به سلامت مردم ۱۰ تا ۳۰ درصد نانواییهای استان نان کامل عرضه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ رسول رستمی افزود: با توجه به ورود کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع اهمیت غذایی و کیفیت بخشی به موضوع سلامت وزارت کشور استانها را مقید کرده به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کارگروه آرد و نان استان در دو زمینه فعالیت خود را انجام میدهد افزود: کیفیت بخشی به نان و طعم و مزه آن ودیگری صدور مجوزها برای تولید نان کامل که سبوس آن بین ۵ تا ۷ درصد است از جمله اقدامات است.
رستمی اضافه کرد: از جمله برنامههای دولت این است برخی نانواییها دو نوع پخت داشته باشند که هم نان معمولی و هم نان کامل عرضه کنند و از سویی تسهیلاتی از منابع داخلی بانکها در اختیار نانوایی برای عرضه نان کامل قرار دهیم تا در اختیار مردم قرار بگیرد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان هم با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم از جایگاه ویژهای در سبد غذایی برخوردار است گفت: در همین زمینه در کارگروه آردو نان استان برای کیفیت بخشی و افزایش ارزش غذایی این نوع محصول تصمیمات مهمی گرفته شده که افتتاح دومین واحد نانوایی نان کامل از آن جمله است.
رضا تنگستانی مکان افزود: این نان نسبت به نان معمولی وزنی بیشتر و رنگی تیرهتر دارد و به علت وجود مواد مغذی، چون سبوس، طهم بهتری دارد و جایگاهی ویژه در سبد غذایی خانوادهها خواهد داشت.
وی اضافه کرد:پس از بوشهر در شهرستانهای کنگان، دشتستان، و دیلم نیز چنین نانواییهایی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان عنوان کرد: قیمت نان به صورت یارانهای است تنها تفاوت در تولیدآرد این نوع نان است که سبوس و جوانه گندم در آن وجود دارد و آرد غنی شده است وزن خمیر یا هر چانه نان هم ۱۸۰ گرم بوده و قیمت هر قرص نان هزار و ۱۰۰ تومان است.
نان کامل از آرد کامل تهیه شده و دارای جوانه گندم، سبوس و فیبر بالایی است و پروتئین، ویتامین و املاح معدنی بالاتری نسبت به نان سفید دارد.
بهبود سلامت گوارش، تنظیم فشار خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت، کاهش ابتلا به پرفشاری خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، پیشگیری و بهبود بیماری کبدچرب، پیشگیری از کم خونی-فقرآهن و یبوست، پیشگیری از اضافه وزن و چاقی با کاهش اشتها و ایجاد حس سیری از ویژگیهای مصرف نان کامل در مقایسه با نان سفید است.
دست همه مسولیت که در این امر مهم همکاری کرده آند درد نکند ومن هم به نوبه خودم از همه دست اندرکاران کمال تشکر و قدر دانی به عمل میاورم