پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۱۲۰ پزشک خانواده دراستان فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ دکتر سید احمد هاشمی با بیان اینکه آغازین روز هفته سلامت در سال ۱۴۰۴ با عنوان «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع» نامگذاری شده است، گفت: این شعار بیانگر تمرکز نظام سلامت کشور بر دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی - درمانی، مبتنی بر ساختاری منسجم و علمی است.
برنامه پزشک خانواده راهکاری در راستای تحقق عدالت
وی گفت: یکی از اساسیترین راهکارهای تحقق عدالت در سلامت، اجرای کامل برنامه پزشکی خانواده و استقرار نظام ارجاع است که به کاهش هزینههای مردم، ارتقای کیفیت خدمات و استفاده بهینه از منابع موجود منجر میشود.
هاشمی افزود: پزشکی خانواده به عنوان نقطه تماس اولیه مردم با نظام سلامت، نقش محوری در شناسایی نیازهای سلامت، پیشگیری از بیماریها، و هدایت بیماران به سطوح تخصصیتر ایفا میکند.
هاشمی گفت: در کنار آن، نظام ارجاع به عنوان مکمل این ساختار، از طریق هدایت هوشمندانه بیماران به سطوح تخصصی، مانع از سردرگمی و اتلاف منابع میشود.
وی افزود: در این نظام، محوریت پزشک خانواده موجب پیگیری مداوم وضعیت سلامت فرد و خانوار شده و بستری مناسب برای مدیریت بیماریهای مزمن، بهویژه در مناطق کمبرخوردار فراهم میآورد.
رفع مشکل پزشک خانواده در دستور کار
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در استان با بیان اینکه در استان، حدود ۱۲۰ پزشک خانواده در مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهری فعالیت دارند، اضافه کرد: درصدد رفع چالشهای این حوزه هستیم تا با بهبود زیرساختها در برخی مناطق و نیز بازآموزی مستمر نیروهای بهداشتی، در مسیر تحقق کامل نظام ارجاع گام برداریم.
هاشمی گفت: با هدف رفع این موانع، برنامهریزی برای ارتقای زیرساختهای الکترونیک سلامت، تقویت سامانه سیب، تامین نیروی انسانی پزشک و آموزش مستمر پزشکان خانواده را در دستور کار دارد.
وی با بیان اینکه تحقق عدالت در سلامت بدون مشارکت فعال مردم، همکاری سایر دستگاهها و نگاه یکپارچه به نظام سلامت ممکن نخواهد بود، عنوان کرد: امیدواریم با همراهی همه ارکان نظام و تلاش مدافعان سلامت، مسیر توسعه پایدار خدمات بهداشتی با محوریت پزشکی خانواده، در سراسر استان و کشور بیش از پیش تقویت شود.