• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۲۱۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
صفحه نخست » کل اخبار

تحریم‌های یکجانبه برخلاف هنجار‌های بین‌المللی است

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه گفت: تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور حقوق و هنجار‌های بین‌المللی است.

تحریم‌های یکجانبه برخلاف هنجار‌های بین‌المللی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در همایش «تحریم‌های یکجانبه، دسترسی به عدالت در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی» گفت: تحریم‌ها باعث محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی و حق حیات کامل می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نمونه کامل کشوری است که مردم آن دهه‌های متوالی تحت رژیم تحریمی زندگی کردند. این تحریم‌ها در راستای سیاست موسوم به فشار حداکثری علیه ایران اعمال و باعث شدند که دسترسی مردم به تجهیزات پزشکی و بهداشتی محدود شود و افرادی که به بیماری سرطان یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند؛ نمی‌توانند درمان‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه دلیل این امر خودداری بانک‌های بین‌المللی از انجام معاملات بانکی با ایران است، گفت: این یک تخریب جمعی است.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ایران به صلح و چندجانبه گرایی متعهد بوده و بر آن تاکید دارد، گفت: معتقدیم که اقدامات تنبیهی یک جانبه که اغلب به عنوان اقداماتی دیپلماتیک در نظر گرفته می‌شود به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد. تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور حقوق و هنجار‌های بین‌المللی است. این قبیل اقدامات ادعا می‌کنند که درپی اهداف و مقاصد سیاسی و امنیتی می‌باشند، اما در واقع باعث تخریب اقتصاد‌های ملی شده و به اقتصاد مردم و کشور‌ها ضرر و زیان وارد می‌کنند.

غریب‌آبادی تصریح کرد: این اقدام مجازات عمومی علیه مردم یک کشور و کشتار به شکل تدریجی و کوتاه است. اقدامات و تحریم‌های یکجانبه به بخش بهداشت عمومی هم ضربه زده و موجب محروم شدن و تخریب دسترسی مردم به عدالت در سطح بین‌الملل می‌شود. افراد و شرکت‌هایی که هدف تحریم‌ها قرار می‌گیرند، اطلاع قبلی دریافت نمی‌کنند و این قبیل تحریم‌ها بر پایه اتهامات بسیار مبهمی اعمال می‌شود. حتی حق وکالت و نمایندگی حقوقی نیز از این کشور، افراد و شرکت‌ها گرفته می‌شود. این قبیل اقدامات به شکل غیر منطقی و غیر مجاز استفاده می‌شود، این نوع تحریم‌ها با ضربه زدن به بخش بهداشت و اقتصاد موجب محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی و حیات کامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این قبیل تحریم‌ها به شکل فرامرزی کشور اعمال کننده تحریم‌ها و در سطح جهان اعمال می‌شود، توضیح داد: در سطح جهان شرکت‌ها و افرادی که با کشور تحریم شده روابط دارند در معرض تحریم‌های مضاعف قرار می‌گیرند و این اقدام حق حاکمیت کشور‌ها را نقض می‌کند و بر خلاف اصل عدم مداخله در امور کشور‌های دیگر می‌باشد و به منزله اعمال و دیکته یکجانبه خواسته‌های یک کشور بر کشور‌های دیگر می‌باشد. این رفتار باعث می‌شود که سیستم ارائه کمک‌های انسانی دچار نقص شده و کشور‌ها و سازمان‌های این قبیل کمک‌ها از ارائه خدمات خود محروم می‌شوند.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه استثنا شدن سازمان امدادرسان نادرست است و سکوت سازمان‌های بین‌المللی باید پایان یابد، گفت: جامعه جهانی باید از صرف محکومیت، به سمت اقدامات عملی حرکت کنند و تحریم‌های یکجانبه به عنوان نقض حقوق بین‌الملل باید محکوم شود. این قبیل اقدامات به مثابه نقض حقوق افراد است و باید سازوکار‌هایی برای افراد یا شرکت‌هایی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند، طراحی و مسئولان این قبیل رفتار‌ها محاکمه شوند.

غریب‌آبادی همچنین با بیان اینکه باید سازوکار‌هایی برای پرداخت غرامت در جا‌هایی که حقوق بشر و انسان نقض می‌شود، طراحی شود، گفت: ما باید مأموریت مخبر ویژه سازمان ملل را در این زمینه تقویت کنیم. سکوت به منزله دست‌داشتن و شراکت در این جرم است، و در این موارد، قدرت جای عدالت را می‌گیرد و عدالت به یک ویژگی و امتیاز تبدیل می‌شود نه حق جهانی.

وی با تاکید بر اینکه باید همه مکانیزم‌هایی که این اقدامات را فراهم می‌کند از بین برود، ادامه داد: در سطح جهانی این قبیل اقدامات کمتر از آنچه که به نظر می‌رسد اهمیت داده می‌شود، ما نباید فاجعه‌ای که این قبیل تحریم‌ها برای زندگی افراد و عزت بشر ایجاد کرده است، نادیده بگیریم. کشور‌هایی که تحریم اعمال می‌کنند باید به این نتیجه برسند که این اقدامات ابراز دیپلماسی نیست، اصول اساسی سازمان بین‌المللی بسیار مشخص است، حق حاکمیت، استقلال و عزت بشری.

غریب‌آبادی گفت: ما در شرایطی که در آستانه هجدهمین سالگرد تأسیس این نهاد بین‌المللی هستیم باید به برخی ایده‌ها توجه کنیم و این انتخاب ماست، یا طرفدار عدالت هستیم یا اجازه می‌دهیم اقدامات یکجانبه عدالت را از بین ببرد، بیایید در کنار هم طرفدار عدالت و آزادی بشری باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)