• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۸۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱
خوزستان » اقتصادی

آب‌های نامتعارف خوزستان ظرفیتی کم نظیر برای آبزی پروری

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: در خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف وجود دارد که ظرفیتی کم نظیر برای استفاده در حوزه آبزی‌پروری محسوب می‌شوند.

آب‌های نامتعارف خوزستان ظرفیتی کم نظیر برای آبزی پروری

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مرتضی سوری در نشست «پرورش میگو در آب‌های نامتعارف» با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه آب‌های نامتعارف و امکان توسعه گسترده آبزی‌پروری بیان داشت: در خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف در دسترس وجود دارد که می‌تواند در حوزه آبزی‌پروری مورد استفاده قرار گیرد؛ این در حالی است که کل تخصیص آب شیرین برای آبزی‌پروری در استان حدود ۱.۳ میلیارد مترمکعب است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان آب نامتعارف موجود، حدود دو تا سه برابر میزان تخصیص آب شیرین است که ظرفیت کم‌نظیری برای توسعه پرورش گونه‌های دریایی به شمار می‌رود.

سوری ادامه داد: مناطقی که منابع آب نامتعارف دارند، شامل مناطقی با آب شور، لب شور، زه‌آب کشاورزی و پساب‌های تصفیه شده هستتد که فرصتی ارزشمند برای توسعه مزارع پرورش آبزیان به شمار می‌رود.

مدیرکل شیلات خوزستان با تأکید بر اهمیت استفاده از این ظرفیت‌ها، گفت: به دلیل ویژگی‌هایی مانند شوری و پارامتر‌های فیزیکوشیمیایی خاص این آب‌ها، امکان پرورش آبزیان دریایی مانند میگو و ماهی سی‌باس فراهم شده است که می‌تواند تحولی بزرگ در اقتصاد دریا محور ایجاد کند.

وی می‌گوید: بهره‌گیری از این فرصت‌ها، علاوه بر ایجاد اشتغال و تامین امنیت غذایی، زمینه‌ساز رونق پایدار و توسعه اقتصادی و ارزآوری خواهد بود.

سوری با اشاره به محدودیت‌های منابع آب شیرین و کاهش بارندگی‌های اخیر اضافه کرد: این وضعیت تلنگری برای حرکت به سمت بهره‌برداری از منابع آبی شور و لب‌شور است؛ موضوعی که سال‌ها در دستور کار شیلات قرار داشته و اکنون با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: طی یک دهه گذشته، مطالعات علمی دقیق و اجرای پایلوت‌های موفق در زمینه پرورش میگو و ماهی سی‌باس در آب‌های نامتعارف انجام شده و این مطالعات و تجربیات آماده ارائه به سرمایه‌گذاران و متقاضیان فعالیت در این حوزه است. ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش شناسایی شده و طرح‌های توجیهی فنی و اقتصادی آماده ارائه است.

سوری با اشاره به کیفیت محصولات تولیدی در آب‌های نامتعارف گفت: محصولات تولید شده در این مزارع پس از انجام آنالیز‌های لازم و بررسی‌های دقیق کیفی، مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی به سایر کشور‌ها صادر شده است.

به گفته مدیرکل شیلات خوزستان از دیگر مزیت‌های استفاده از آب‌های نامتعارف، امکان بهره‌برداری توام برای آبزی‌پروری و کشاورزی است که می‌تواند به توسعه پایدار در مناطق کم‌آب استان کمک کند.

در ادامه این نشست، حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور گزارشی از آخرین دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش میگو و سایر  آبزیان در آب‌های شور، لب‌شور شو نامتعارف ارائه داد.

همچنین داود احمدزاده، پرورش‌دهنده نمونه میگو در استان خوزستان با ارائه تجربیات عملی خود به بیان مزایا و چالش‌های مدیریت مزارع میگو در شرایط آب‌های نامتعارف پرداخت و پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری ارائه کرد.

در این نشست بر ضرورت تقویت همکاری میان بخش‌های تحقیقاتی، اجرایی و بخش خصوصی برای رفع موانع و توسعه پایدار صنعت پرورش میگو در استان تاکید شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدای شما پیگیرمطالبات مردم چهارمحال و بختیاری
پیمان با شهدای اقتدار ایران در ایلام
تعزیه خوانی در کرمان
خبر‌های ورزشی دهم تیر ماه در سمنان
شور و شعور حسینی در پایتخت مقاومت
آغاز واکسیناسیون رایگان دام‌ها علیه بیماری تب برفکی در استان
سوگواره دانش‌آموزی احلی من العسل فردا در سراسر استان
بزرگداشت شهید وطن شهید عباس اسحاقی در جیرفت وبم
تولید محتوای رسانه‌ای برای ارائه فرصت‌ها و جذب سرمایه گذاران در کرمان
شلیک موشک از یمن به‌ سوی اراضی اشغالی
وقتی که دانشمندان شهید به تعداد هر ایرانی منتشر شدند
بیرق حضرت ابوالفضل العباس، بیرقی برافراشته برای حق مظلوم
عزاداری مردم هرمزگان در شب ششم محرم
آغاز طرح آسفالت معابر شهر پاتاوه در شهرستان دنا
روشن شدن مشعل گاز 15 روستای بخش خلیفان شهرستان مهاباد
جدول قطعی برق ۱۱ تیر ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
پذیرش درخواست توقف جنگ فرصتی دوباره برای دیپلماسی
نصب پرچم «یا حسین» از بندرعباس تا مرز شلمچه
ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد
حفاظت از اراضی ملی خط قرمز دستگاه قضا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
آتش‌بس ممکن است فریب باشد
آغاز مراسم تشییع پیکر خانواده ۷ نفره دانشمند شهید هسته‌ای
دلایل اصلی کاهش شاخص بورس در دو روز اخیر
تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرا دارد
آغاز فروش محصولات ایران خودرو از امروز
مرگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو نزدیک شده است
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است
دعوت ۲۰ بازیکن به اردوی ششم تیم والیبال جوانان
ضرورت حفظ قدرت خرید طبقات کم برخوردار جامعه
باید از انسجام ملی ایجاد شده در حوادث اخیر صیانت کرد
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد
مردم پادزهر جنگ ترکیبی رژیم صهیونیستی بودند
زائرین اربعین بیمه می‌شوند
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)