مشارکت مستقیم مردم در تحقق فریضه امر به معروف در سامانه "سو"
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون بیش از ۴۰ گزارش در سامانه "سو" ثبت شده است که ۲۸ مورد از آنها تاکنون به نتیجه رسیدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، حجت الاسلام حمزه پیش قدم در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه خبرنگاران و فعالان رسانهای؛ آمرین به معروف و ناهیان از منکر هستند گفت: خبرنگاران با فعالیتهای خود در زمینه اطلاعرسانی و افزایش آگاهی، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر ایفا میکنند.
وی افزود: این فعالیتها نهتنها به معنای آگاهیدادن به مردم است؛ بلکه شامل مطالبهگری و بیتفاوتنبودن نسبت به مسائل اجتماعی نیز میشود.
پیش قدم مطالبه گری از دستگاهها همواره از اولویتهای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر است، ادامه داد: شهروندان میتوانند از طریق سامانه «سو» رفتارهای غلط و کاستیها را گزارش دهند و با دریافت کد رهگیری پیگیر گزارشهای خود باشند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان افزود: نهادها و دستگاههای حاکمیتی باید پاسخگوی کوتاهیها باشند.
وی با اشاره به اهمیت نشر فرضیه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: امر به معروف و نهی از منکر به عنوان امری واجب باید نشر یابد و با ایجاد دیدگاهی مثبت از این فریضه، از گسترش رفتارهای اشتباه در جامعه جلوگیری شود.
پیش قدم اضافه کرد: طراحی سامانه سو برای این است که ارتباط مردمی با بدنه حاکمیت شکل بگیرد و اگر منکری در بدنه اداره رخ دهد، بدون اینکه هویت افراد شناخته شود آن را گزارش دهند.
وی تاکید کرد: در بستر این سامانه هیچ ارتباطی بین فرد انجام دهنده منکر و فرد گزارش دهنده وجود ندارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ادامه داد: طراحی این سامانه برای این است که ارتباط مردمی با بدنه حاکمیت شکل بگیرد و ما بتوانیم از طریق مردم اصلاح رفتار و سیاست در بدنه دستگاهها را انجام دهیم.
حجت الاسلام پیش قدم گفت: برنامه سو در کانال ایتای ستاد امر به معروف و نهی از منکر بارگذاری شده و در نرم افزار کافه بازار نیز قابلیت بارگیری است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان به برنامه های مهم هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: نشست با صدا و سیما، مبلغان اوقاف و طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر در زمینه تبیین و ترویج امسال در استان انجام شده است.
پیش قدم اضافه کرد: مشارکتهای ویژه مردمی، گردهمایی بانوان زینبی، تکریم و تجلیل از خانواده شهدا، نشست آمران و ناهیان با رئیس ستاد امر به معروف، نشست شورای امر به معروف ادارات با نماینده ولی فقیه در استان ازجمله برنامههایی است که در حال اجرا است.
وی افزود: تشکیل شبکه ناظران مردمی اصناف با محوریت رصد گرانفروشی، احتکار و تعطیلی در شرایط خاص از اقدامات مهمی است که اجرای آن درنتیجه جنگ 12 روزه ضروری بوده و کار گروه تخصصی این امر تشکیل شده و در مرکز استان این نظارت برقرار است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برنامه میز خدمت در ادارات مختلف استان برگزار خواهد شد. همینطور تشکیل یک کارگروه تخصصی با دستگاههای مختلف اقتصادی برای رصد شرایط کنونی در دستور ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان است.
وی در خصوص ورود این ستاد به برخی آسیب ها در جامعه اشاره کرد و گفت: در بحث زمینخواری در یکی از شهرستانهای استان تنها دستگاهی که به این موضوع ورود کرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر بود؛ همینطور در بحث تغییر مدیریتها در شهرستانها، دبیران ما فعال هستند و به موضوع انتصابهای نادرست ورود پیدا میکنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در خصوص برخی منکرات هم گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در زمینه استفاده شخصی از خودروهای اداری ورود کرده و در دولت قبلی این اقدام را به عنوان یک منکر اداری مطرح کرد که معاونت سیاسی امنیتی استانداری وقت با ما همراهی کرد و به ادارات در این زمینه تذکر داد و در نهایت در این زمینه اصلاحاتی هم صورت گرفت و وضعیت نسبت به گذشته بهتر شد.