• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۹۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
منادی:

طرح جامع حمایت از نخبگان علمی در راه مجلس

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با هشدار درباره تکرار ترور نخبگان علمی، از تدوین طرح جامع حمایت از دانشمندان، به‌ویژه در حوزه‌های راهبردی همچون انرژی هسته‌ای خبر داد و خواستار اقدام فوری برای صیانت از سرمایه‌های علمی کشور شد.

طرح جامع حمایت از نخبگان علمی در راه مجلس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا منادی سفیدان با تأکید بر اینکه دانشمندان و نخبگان علمی کشور سرمایه‌های راهبردی و کلان جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند، گفت: در شرایط امروز، نبرد ملت‌ها نه صرفاً نظامی، بلکه علمی و فناورانه است؛ دشمن با درک صحیح از اهمیت جایگاه دانشمندان، آنان را هدف قرار داده و طبیعی است که خط مقدم این نبرد، آموزش، پژوهش و تحقیق در کشور باشد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تکرار حوادث تلخ ترور نخبگان علمی در سال‌های اخیر افزود: مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه کمیسیون آموزش، از سال‌ها پیش درباره مخاطرات پیش روی دانشمندان هشدار داده و پیگیری‌های متعددی در این زمینه داشته است؛ وقایع تروریستی علیه دانشمندان هسته‌ای کشور، پرسش‌های جدی درباره میزان آمادگی نهاد‌های مسئول برای صیانت از نخبگان علمی ایجاد کرده است؛ این حوادث نباید تکرار می‌شد.

تاکید بر نقش قانون‌گذاری برای صیانت از نخبگان

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به نقش قانون در تثبیت امنیت علمی کشور، تصریح کرد: مجلس به‌عنوان نهاد قانون‌گذار، مسئولیت ویژه‌ای در تأمین زیرساخت‌های قانونی، حمایتی و امنیتی برای حفظ نخبگان دارد؛ به همین دلیل، تدوین طرحی جامع برای حمایت از دانشمندان راهبردی کشور در دستور کار کمیسیون آموزش قرار می‌گیرد؛ ما به دنبال ایجاد سازوکاری هستیم که نخبگان علمی شناسایی‌شده و در همه سطوح، به‌ویژه در حوزه‌های حساس مانند انرژی هسته‌ای، نانو، زیست‌فناوری، پزشکی نوین و هوافضا، تحت حمایت همه‌جانبه قرار گیرند.

بازطراحی نظام آموزشی برای تربیت نسلی دانشمند 

منادی سفیدان با تأکید بر لزوم تحول در محتوای آموزشی علوم پایه، گفت: نظام آموزشی ما نیازمند بازنگری عمیق است؛ امروز دانش‌آموزان ایرانی نباید صرفاً با مفاهیم تئوریک فیزیک و شیمی آشنا شوند، بلکه باید کاربرد علوم نوین مانند نانو، کوانتوم و انرژی‌های نو در کتب درسی گنجانده شود؛ کمیسیون آموزش مجلس از طرح‌های وزارت آموزش و پرورش در این راستا حمایت خواهد کرد که موجب ارتقاء کیفیت آموزش علوم نوین در کشور می‌شود.

جلوگیری از مهاجرت نخبگان؛ دغدغه‌ای جدی در مجلس

رئیس کمیسیون آموزش با اشاره به آمار نگران‌کننده مهاجرت نخبگان، به ویژه رتبه‌های برتر کنکور، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های مجلس، کنترل و مهار کردن روند مهاجرت مغزهاست؛ اگر بودجه کافی به نهادهایی، چون بنیاد ملی نخبگان اختصاص یابد، می‌توان برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای نگهداشت و بازگشت نخبگان انجام داد؛ مجلس در حال بررسی راهکار‌های حمایت محور در قالب طرح‌های قانونی برای صیانت از سرمایه انسانی نخبه کشور است.

نقش رسانه ملی و نهاد‌های فرهنگی در الگوسازی از نخبگان علمی کشور

منادی سفیدان در ادامه اظهار داشت: صدا و سیما باید نقش فعالی در الگوسازی از دانشمندان ایرانی ایفا کند؛ ما به عنوان نمایندگان ملت، خواهان تولید برنامه‌های الهام بخش برای معرفی چهره‌های علمی برجسته کشور هستیم تا الگویی برای نسل جوان فراهم شود، الگوسازی فرهنگی، مکمل اقدامات امنیتی و حقوقی برای صیانت از نخبگان است.

بانوان دانشمند؛ پشتوانه‌های نوظهور توسعه علمی

وی با اشاره به نقش کلیدی بانوان در حوزه‌های علمی تاکید کرد: اکثریت دانشجویان رشته‌های علوم پایه و فنی در کشور، بانوان هستند، این مسئله نشان می‌دهد که ظرفیت عظیمی از توسعه علمی در اختیار بانوان قرار دارد؛ کمیسیون آموزش به‌دنبال تدوین برنامه‌های حمایتی ویژه برای مشارکت بانوان در حوزه‌های حساس علمی و فناورانه است.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر ضرورت سیاست‌گذاری پیش‌دستانه در حمایت از نخبگان، خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده، رشد و اقتدار علمی ایران به پشتوانه دانشمندان و نخبگان تحقق یافته است و باید با تمام توان از این سرمایه‌های بی‌بدیل صیانت کنیم؛ حمایت از دانشمندان، یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای امنیت ملی، پیشرفت کشور و ارتقاء جایگاه ایران در نظام بین‌الملل است؛ مجلس شورای اسلامی در این مسیر، مسئولیت تاریخی خود را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انفجار مرگبار مین در بخش فتح المبین شوش
چهل دیگ سنت قدیمی تنکمان در شب تاسوعا
برگزاری اجتماع بزرگ یوم العباس در البرز
کسب دو نشان طلا و برنز نمایندگان ایران در روز نخست
طنین تکبیر مسلمانان مسکو در ستایش توان رزمی و اتحاد ایران
حضور قلعه‌نویی در اردوی تیم امید فوتبال ایران
سلاح مقاومت، دخالت آشکار آمریکا در لبنان
برگزاری آخرین تمرین تیم ملی بانوان پیش از اعزام به مشهد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۴ تیر ۱۴۰۴
عشق حسین شور است و شعور
خبر‌های ورزشی سیزدهم تیر ماه در سمنان
عزاداری شب تاسوعای حسینی در هرمزگان
مهار آتش در بازار نور درگهان با ۱۷ مصدوم
وحدت و انسجام ملی؛ کلید عبور کشور از موانع و چالش‌ها
خوزستان، سوگوار در شب تاسوعای حسینی
عرض ارادت عزاداران حسینی کیش به اباالفضل العباس در شب تاسوعا
اجرای طرح پویش به عشق حسین (ع) در خوزستان
برگزاری اجتماع بزرگ بانوان شهرستان بن در دفاع از حریم ولایت
خبر‌هایی از برگزاری مسابقات قرانی در سمنان
عزاداری روستاییان ناریان طالقان در شب های محرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود
واکنش کرملین به اظهارات ترامپ پس از تماس با پوتین
ملت ایران از مسیر عزت‌آفرین خود عقب‌نشینی نمی‌کند
عیادت وزیر بهداشت از مجروحان تجاوز صهیونیست‌ها
تجاوز هوایی و زمینی رژیم صهیونی به سوریه
زیارت تیم ملی بسکتبال بانوان از حرم مطهر امام رضا (ع)
امکان پرداخت چک‌های بانک سپه فراهم شد
تنها راه توقف جنایات صهیونیست‌ها انسجام امت اسلامی است
وزش باد و رگبارهای پراکنده در مناطقی از شمال و شمال غرب
میهن پرستی نیرو‌های مسلح دشمن را به زانو درآورد
رضایی سرمربی شمس‌آذر شد
زندان اوین دقایقی پس از حمله
تاکید چین بر حق استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته‌ای
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۴ نظر)
تکثیر شجاعت با حرکت قهرمانانه مجری خبر  (۴ نظر)
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور  (۲ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تنها راه نجات منطقه از بحران، توقف تجاوزات رژیم صهیونی  (۲ نظر)
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها  (۱ نظر)
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران  (۱ نظر)
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد  (۱ نظر)
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)