پخش زنده
امروز: -
اثر ترکیبات محرک زیستی بر بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاهان خانواده نعناع عنوان طرح پژوهشی پژوهشگر دانشگاه شهید بهشتی با حمایت بنیاد ملی علم ایران، انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، پژوهشگر دانشگاه شهید بهشتی با حمایت بنیاد ملی علم ایران، اثر ترکیبات محرک زیستی را بر بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاهان خانواده نعناع بررسی کرد.
طرح پژوهشی «تأثیر ترکیبات محرک زیستی بر رشد، کیفیت و کمیت عملکرد اسانس گونههایی از گیاه دارویی نعناع با تأکید بر خانواده Lamiaceae» توسط حسین ریاحی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا و به پایان رسید.
ریاحی در توضیح اهداف این پژوهش گفت: بسیاری از میکروارگانیسمها، بهویژه سیانوباکتریها، بهدلیل توانایی تولید ترکیباتی نظیر آنتیاکسیدان، ضدویروس، ضدباکتری، ضدقارچ و فاکتورهای رشد، قابلیت تحریک مسیرهای متابولیک در گیاهان دارویی را دارند. استفاده از این ریزجلبکها میتواند منجر به افزایش متابولیتهای مؤثره دارویی در این گیاهان شود.
وی افزود: در این مطالعه، طراحی و بهکارگیری نوعی کود زیستی مبتنی بر سیانوباکتریها مدنظر قرار گرفت که علاوه بر افزایش رشد رویشی، منجر به بهبود ترکیب متابولیتی و ارزش دارویی گیاهان شود. در این راستا، گونههای اقتصادی رایج از جنس نعناع، هدف اصلی این طرح بودند.
ریاحی همچنین با اشاره به اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی در کشور تصریح کرد: هدف نهایی این پژوهش، دستیابی به روشی مقرونبهصرفه و کارآمد برای بهبود کمی و کیفی تولید این گیاهان با حداقل وابستگی به کودهای شیمیایی و افزایش بهرهوری کشاورزی مبتنی بر گیاهان دارویی بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نتایج این طرح میتواند به ارائه کودهای بیولوژیک مؤثر با پایه سیانوباکتریایی منجر شود و از طریق مشاوره به فعالان حوزه کشت صنعتی گیاهان دارویی، به بهبود فرآیند تولید، کاهش هزینهها و افزایش بازده محصولات منتهی شود.