• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۴۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی،گردشگری ،صنایع دستی
وزیر میراث فرهنگی؛

تأکید بر نقش‌آفرینی استان‌ها در تحقق اهداف ملی گردشگری

صالحی امیری گفت: تفویض ۲۵ اختیار به استان‌ها، فرصتی طلایی برای جهش زیرساختی، تسهیل سرمایه‌گذاری و عبور از بوروکراسی مزمن در مسیر توسعه گردشگری است.

****/ گمرک تاریخی بندرگز به مرکز خلاقیت و هویت بومی تبدیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز در نشست هم‌اندیشی که با جوامع حرفه‌ای و سرمایه‌گذاران گردشگری گلستان ، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، فرمانداران، مدیران اجرایی و فعالان حوزه گردشگری در هتل قصر بوتانیک گرگان برگزار شد ، بر ضرورت نقش‌آفرینی راهبردی استان‌ها در تحقق اهداف ملی گردشگری تاکید کرد .

سیدرضا صالحی‌امیری با ارائه تحلیلی دقیق از چشم‌انداز هفتم توسعه و جایگاه راهبردی گردشگری در تحقق رشد پایدار ملی، افزود : بر اساس اسناد بالادستی، کشور نیازمند راه‌اندازی سالانه ۱۰۰ هتل جدید و افزایش ۱۰۰ هزار تخت اقامتی است؛ هدفی که تنها با نقش‌آفرینی فعالانه استان‌ها، به‌ویژه استان‌هایی با مزیت‌های بکر و چندوجهی همچون گلستان، محقق خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گلستان را یکی از استان‌های مستعد و مغفول‌مانده در عرصه زیرساخت‌های گردشگری برشمرد و گفت : این استان باید فراتر از میانگین کشوری در حوزه توسعه زیرساخت‌ها ایفای نقش کند و با بهره‌گیری از منابع و اختیارات جدید، به الگویی در منطقه شمال کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به رویکرد جدید دولت در کاهش تمرکزگرایی و تفویض اختیار به سطوح استانی افزود : ۲۵ اختیار کلیدی از سطح وزارتخانه به استان‌ها واگذار شده است. این واگذاری که شامل تمام امور غیرحاکمیتی است، موجب تسهیل در فرآیند صدور مجوز، حمایت هدفمند از سرمایه‌گذاران و تسریع در اجرای پروژه‌ها خواهد شد.

صالحی‌امیری با اشاره به شکاف آماری بین ایران و کشورهای همسایه در جذب گردشگر خارجی، تأکید کرد: در سال گذشته، هفت میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی از مسیر رسمی وارد کشور شدند؛ درحالی‌که ترکیه در همین سال ۶۲ میلیون گردشگر جذب کرده است. این آمار، زنگ هشدار جدی برای بازنگری عمیق در سیاست‌ها، تصویرسازی بین‌المللی، دیپلماسی گردشگری و به‌ویژه سرمایه‌گذاری زیرساختی است.

وی با تشریح بسته‌های حمایتی دولت در حوزه گردشگری، گفت: ۴ هزار میلیارد از محل صندوق توسعه ملی و ۲۰ هزار میلیارد از منابع بانکی برای حمایت از سرمایه‌گذاران گردشگری اختصاص یافته است. همچنین در حال پیگیری مصوبه‌ای برای پرداخت یارانه سود تسهیلات هستیم تا نرخ سود مؤثر برای سرمایه‌گذاران کاهش یابد.

وزیر میراث فرهنگی همچنین از پیش‌بینی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از محل منابع اشتغال خبر داد و افزود : وزارت میراث‌فرهنگی در حال مذاکره برای تخصیص سهم قابل توجهی از این منابع به پروژه‌های گردشگری اشتغال‌زا در استان‌هاست.

صالحی امیری با اشاره به تجربیات موفق برخی کلان‌شهرها در معافیت یا کاهش عوارض سرمایه‌گذاری، گفت در پنج کلان‌شهر، عوارض سرمایه‌گذاری یا حذف شده یا با تخفیف گسترده همراه است. گلستان نیز باید با الگوبرداری هوشمندانه، فضای رقابتی برای جذب سرمایه‌گذار خلق کند.

وی با تأکید مجدد بر ضرورت تعامل و گفت‌وگوی مستمر میان دولت و بخش خصوصی، افزود: اکنون فرصتی بی‌بدیل برای جهش گردشگری گلستان فراهم است؛ اگر مسئولان استانی، با همت مضاعف، از ظرفیت‌های قانونی و منابع حمایتی حداکثری بهره‌برداری کنند، می‌توان شاهد تغییر مرحله گردشگری گلستان از یک ظرفیت بالقوه به یک پیشران توسعه پایدار بود.

همچنین امروز وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دومین روز از سفر خود به استان گلستان با همراهی جمعی از مسئولان استانی و محلی ،  از دیوار تاریخی تمیشه، کوره آجرپزی و محوطه باستانی شهر تمیشه در شهرستان کردکوی بازدید کرد.

در جریان بازدید صالحی امیری از دیوار تاریخی تمیشه و محوطه باستانی شهر کهن تمیشه در شهرستان کردکوی، بر احیای جامع این مجموعه ارزشمند، مستندسازی نقش آن در ساختار دفاعی تمدن ایران‌زمین و تبدیل آن به سایت‌موزه‌ای ملی با رویکرد گردشگری تأکید شد.
شهر تاریخی تمیشه که در نزدیکی روستای سرکلاته خراب‌شهر واقع شده، یکی از کهن‌ترین شهرهای خطه تاریخی تبرستان به‌شمار می‌رود. بقایای این شهر شامل دیوار دفاعی، قلعه، محوطه‌های معماری و آثار صنعتی از جمله کوره آجرپزی است.
دیوار تمیشه که متعلق به دوره ساسانیان است، در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰ با شماره ۴۷۵۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و با طولی بالغ بر ۱۳ کیلومتر، از دامنه‌های شمالی البرز شرقی آغاز می‌شود و یکی از شاخص‌ترین نمونه‌های معماری نظامی ایران باستان به شمار می‌آید.
وزیر میراث‌فرهنگی در این بازدید با تأکید بر اهمیت تاریخی و تمدنی این سازه منحصربه‌فرد، برنامه‌ریزی برای احیا، حفاظت و مستندسازی نقش راهبردی دیوار تمیشه در معماری دفاعی ایران باستان را  خواستار  شد.

همچنین وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در شهرستان بندرگز ، از ظرفیت‌های گردشگری دریامحور و سواحل غربی استان بازدید کرد و توسعه این حوزه را مستلزم جهش در زیرساخت‌ها و ورود هدفمند سرمایه‌گذاران خصوصی دانست .

وی  ضمن بررسی ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه سواحل بندرگز، بر ضرورت طراحی بسته‌های جامع سرمایه‌گذاری گردشگری برای این منطقه تأکید کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده گردشگری در گلستان، تأکید کرد: توسعه واقعی گردشگری زمانی محقق می‌شود که جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در دستور کار جدی استان قرار گیرد.

صالحی‌امیری با بیان اینکه «سرمایه‌گذاری مؤثر، نیازمند طراحی هوشمندانه و انسجام نهادی است»، گفت: تنها راهکار عملی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در گلستان، جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است. اتکای صرف به منابع دولتی، ما را از مسیر پیشرفت بازمی‌دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده غرب استان، افزود: وزارت میراث‌فرهنگی آمادگی دارد همایش ملی سرمایه‌گذاری در گردشگری را پاییز امسال در گلستان برگزار کند تا با دعوت از سرمایه‌گذاران ملی، فصل جدیدی در تحول زیرساختی گردشگری این استان گشوده شود.

وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر اینکه این همایش باید به فرصتی برای تصمیم‌سازی در سطوح بالا بدل شود،گفت : ضروری است استانداری گلستان، در هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری دقیق، شفاف، و مبتنی بر مشوق‌های مشخص اقدام کرده و آنها را در کارگروه‌های تخصصی به تصویب برساند تا بستر برای ورود سرمایه‌گذاران هموار شود.

ساحل بندرگز با موقعیتی ممتاز در غرب گلستان، مناظر بکر طبیعی و پیوستگی زیستی با تالاب‌ها و جنگل‌های شمال، یکی از ظرفیت‌های کلیدی برای توسعه گردشگری پایدار، اقتصاد محلی و جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی همچنین  با همراهی جمعی از مسئولان ملی، استانی و محلی، از بنای تاریخی گمرک شهرستان بندرگز بازدید کرد؛ در این بازدید ابعاد طرح مرمت و احیای این بنای تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.

در سفر استانی وزیر میراث فرهنگی به گلستان، مسیر احیا و بازآفرینی بنای تاریخی گمرک بندرگز با هدف تبدیل به مرکز خلاق صنایع‌دستی و موزه مردم‌شناسی، وارد مرحله عملیاتی شد.

بنای تاریخی گمرک شهرستان بندرگز ، بنایی شاخص از دوران قاجار و پهلوی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و امروز در آستانه تحولی بنیادین برای بازآفرینی کارکرد‌های فرهنگی و اقتصادی آن قرار دارد.

بنای تاریخی گمرک بندرگز که در زمینی به مساحت تقریبی ۳۵۰۰ مترمربع و زیربنایی در حدود ۴۹۵ مترمربع در دو طبقه ساخته شده ، یکی از نماد‌های برجای‌مانده از دوران قاجار و پهلوی است و با ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و معماری خود، می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری فرهنگی و اقتصاد خلاق در غرب استان گلستان تبدیل شود.

همپچنین امروز با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، عملیات احداث نخستین پایگاه اطلاع‌رسانی دیوار بزرگ گرگان در روستای قلعه‌جیق بزرگ شهرستان گمیشان آغاز شد ؛ پروژه‌ای راهبردی با رویکرد حفاظت تمدنی، توسعه متوازن گردشگری که زمینه‌سازی برای ثبت‌جهانی این میراث سترگ ایرانی در فهرست یونسکو خواهد بود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در واپسین برنامه سفر خود به استان گلستان، با حضور در روستای قلعه‌جیق بزرگ شهرستان گمیشان، از روند اجرایی نخستین پایگاه اطلاع‌رسانی دیوار بزرگ گرگان بازدید کرد؛ پایگاهی که مأموریت آن، بازآفرینی جایگاه این اثر بزرگ ساسانی در حافظه تاریخی ملت ایران و تثبیت آن در افق‌های جهانی میراث بشری است.

پایگاه اطلاع‌رسانی دیوار بزرگ گرگان با مساحت ۹۰۰ مترمربع و زیربنای ۳۳۲ مترمربع در حال احداث است. این مجموعه، با الهام از الگوهای معماری دفاعی دوران ساسانی و با هدف هم‌افزایی میان پژوهش، حفاظت، آموزش و خدمات فرهنگی‌ـ‌گردشگری طراحی شده است. در طراحی این پایگاه، فضاهایی نظیر تالارهای نمایش فیلم و سخنرانی، نمایشگاه آثار باستان‌شناسی، گالری عکس و اسناد، غرفه‌های صنایع‌دستی و محصولات فرهنگی، نمازخانه و چای‌خانه در نظر گرفته شده است تا تجربه‌ای چندبعدی و مردمی از این میراث عظیم فراهم شود.

دیوار بزرگ گرگان، با طولی بالغ بر ۲۰۰ کیلومتر، پس از دیوار چین، دومین دیوار بلند تاریخی جهان و یکی از برجسته‌ترین سازه‌های مهندسی نظامی در تاریخ بشریت به‌شمار می‌رود. این دیوار با مصالح بومی نظیر خشت و آجر و مجموعه‌ای از استحکامات شامل قلعه‌ها، کانال‌های آبرسانی و برج‌های دفاعی، در دوران ساسانی با هدف حفاظت از مرزهای شمال‌شرق ایران و پاسداری از مسیر راهبردی جاده ابریشم احداث شد.

این دیوار نه‌فقط یک میراث فیزیکی، بلکه سندی زنده از نبوغ تمدنی ایرانیان در معماری نظامی، مهندسی سازه و مدیریت منابع بوده و نقش آن در پیوست تمدنی ایران با قلمروهای فرهنگی همجوار، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در سال‌های اخیر، روند مطالعات باستان‌شناسی، مرمت اضطراری، مستندسازی، ظرفیت‌سازی اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری پیرامون دیوار بزرگ گرگان با هدف ثبت جهانی این اثر، به‌طور جدی در دستور کار وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفته است و احداث پایگاه قلعه‌جیق، نقطه عطفی در این مسیر محسوب می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون یک میلیون و ۱۰۰ راس دام سبک و سنگین در گلستان علیه بیماری‌ها
تخصیص بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های گلستان
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام
رکورد تاریخی پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران
مرهم دولت بر زخم دانش‌بنیان‌ها
انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود
پیروزی تیم فوتبال آلومینیوم مقابل داماش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ تیر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
روند استانداردسازی ورزشگاه تختی مطلوب است
اختصاص ۵۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای شهرستان میانه
تداوم بارندگی های رگباری در شمال سمنان
همت شالیکاران گیلانی برای افزایش تولید محصول برنج
خریداری ۹ هزار تن بذر کشاورزی در لرستان
پرستاری که پس از مرگ نیز نجات‌بخش جان بیماران شد
بازگشایی محور ایرانشهر - خاش
بیانیه جمعی از متفکر اهل سنت ایران برای مقابله با آمریکا و اسرائیل
ارونوف به جمع پرسپولیسی‌ها پیوست
برپایی غرفه فرهنگی معرفتی به همت هیئت نوجوانان پرچم مقاومه قم
دستگیری سارقان منازل در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم
اصفهان در وضعیت خطرناک آلودگی هوا
دروغ مدیر کل آژانس؛ بهانه تجاوز به ایران
خون پاک شهدا، شکست را به دشمن تحمیل کرد
پاری‌سن‌ژرمن حریف چلسی در دیدار پایانی شد
تیم فوتبال استقلال راهی ترکیه می‌شود
سفر سخنگوی دولت به بوسنی و انتقال پیام پزشکیان
تکرار تجاوز به کشور با پاسخی پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد
معارفه وحید هاشمیان در جمع سرخپوشان
تاب آوری بخش معدن در طوفان تهدیدات فرصت راهبردی برای اقتصاد
مصطفی لشگری، سخنگوی باشگاه پرسپولیس شد
درخشش کاروان اسکیت ایران با کسب ۷ نشان رنگارنگ
برگزاری نخستین جلسه کمیته رسانه باشگاه پرسپولیس
دیدار رئیس فدراسیون با اعضای تیم فوتبال امید کشورمان
خانه آسیب دیدگان از جنگ، نوسازی می شود
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
شهروندان تخلف نانوایی‌ها را از طریق سامانه‌های ارتباطی گزارش دهند  (۱ نظر)
اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)