گیاهان دارویی در کنار استعداد استان در این زمینه فرصتی برای تولید، اشتغال و اتکای کمتر به اقتصاد نفتی است که باید توسعه یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ وقتی هم نوا با آواز پرندگان در بهار به کوه و دشت میزنی برای لحظاتی استراحت، گلها و گیاهان متنوع و با خاصیت هستند که عطرشان بهار و فصل بهشت گیاهان دارویی را یادآور میشود.
ایران با سابقه پنج هزار ساله مصرف گیاهان دارویی یکی از بزرگترین گنجینههای گیاهان دارویی و یکی از ۱۰ خاستگاه مهم گیاهان دارویی جهان است.
هر ساله در کنار برداشت از طبیعت که به دلیل اهمیت حفظ گونههای گیاهی این روش توصیه نمیشود، بعضی از کشاورزان اقدام به زراعت گیاهان دارویی در استان مرکزی میکنند.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی این استان دارای بیش از پنج هزار نوع از گیاهان دارویی مانند گل محمدی، گل گاوزبان، زعفران، زیره سبز و آویشن است.
علی صفری با اشاره به اینکه فرآوری گیاهان دارویی موجب افزایش ارزش افزوده محصولات گیاهی میشود، گفت: وظیفه ترویج زراعت گیاهان دارویی با این سازمان است و ما با توجه به نیاز آبی کم این نوع گیاهان، در حال تسهیل امور کشاورزان برای کاشت گیاهان دارویی هستیم.
سودآوری و ایجاد ارزش افزوده بالای زراعت گیاهان دارویی در مقایسه با سایر محصولات زراعی شامل کم آببر بودن و قابلیت کشت در اکثر شرایط محیطی به خصوص دیم از جمله عوامل مهم در افزایش و توجه هرچه بیشتر به زراعت این محصولات در استان محسوب میشود.
به گفته کارشناسان، با ورود شرکتهای دانش بنیان و دستگاههای مربوطه در زمینه افزایش ضریب مکانیزاسیون در کشت گیاهان دارویی میتوان، زمینه افزایش و توسعه زراعت و تولید این محصولات را در استان مرکزی و کشور فراهم کرد.
مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان اراک در زمینه داروهای گیاهی هم گفت: بیش از ۹۰ درصد گیاهان دارویی جهان قابلیت کشت در ایران و حتی استان مرکزی را دارد.
محسنی عراقی افزود: این ظرفیت، فرصتی برای تولید اشتغال و اتکاء کمتر به اقتصاد نفتی است.