• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۷۹۳۶
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۲
لرستان » اقتصادی

ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست میراث جهانی

سفیر ایران در یونسکو از ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد «کهن‌ترین ثبت» در فهرست میراث جهانی خبر داد.

 

ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست میراث جهانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان،دکتر پاکت چی سفیر ایران در یونسکو در نشست رسانه‌ای ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد که با حضور استاندار لرستان برگزار شد، گفت: ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد «کهن‌ترین ثبت» در فهرست میراث جهانی است.

وی ضمن تبریک این دستاورد و تقدیر از زحمات مسولان و کارشناسانی که درگیر این پرونده مهم بودند، اظهار کرد: کشور ما از نظر توان کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی از توان بالایی برخوردار است به نحوی که محل مراجعه کشور‌های دیگر نیز هست و از نظرات مشورتی کارشناسان ما استفاده می‌کنند.

سفیرایران در یونسکو ادامه داد: مسأله ثبت در فهرست میراث جهانی کار بسیار پیچیده‌ای است، ثبت جهانی ترکیبی از کار فنی تخصصی در حوزه باستان شناسی، معماری، شهرسازی و از سوی دیگر کاری مهم در حوزه سیاسی است که کشورمان در طول این سال‌ها موفقیت‌های مهمی در این حوزه کسب کرده است.

پاکت چی با بیان که در این حوزه؛ مجموعه‌ای از «ترین»‌ها در ثبت جهانی داریم، گفت: برای مثال ثبت‌های سریالی ۵۴ کاروانسرا، ثبت صد‌ها پل، تونل، ساختمان راه آهن شمال جنوب و... از ثبت‌های مهم کشور ماست و در این حوزه جز کشور‌های پیشقدم در حوزه بین فرهنگی هستیم.

وی افزود: با ثبت محوطه‌های تاریخی دره خرم آباد، امروز با یک ثبت دیگر مواجه هستیم، یعنی «:کهن‌ترین ثبت در فهرست میراث جهانی» متعلق به ایران و خرم آباد است.

سفیر ایران در یونسکو ادامه داد: این ثبت فصل جدیدی در میراث جهانی رقم زده است، با این ثبت یک میراث فرهنگی با سابقه ۶۰ هزار ساله در جهان مواجه هستیم که پیوستگی خود را در طول زمان حفظ کرده است.

پاکت چی تصریح کرد: علاوه براینکه ما در حوزه ثبت‌ها جز پیشقدمان بودیم، در حوزه توزیع ثبت‌ها نیز در همه استان‌ها نیز توجه داریم یعنی ثبت‌های ما در چند استان متمرکز نیست.

سفیر ایران در یونسکو گفت: برای مثال در زمینه توزیع ثبت ها، لرستان قبلا در حوزه کاروانسرا‌ها ثبت شده ولی امروز به صورت ثبت مستقل دره خرم آباد شده و این سیاست توزیع استانی را در ثبت جهانی دنبال می‌کنیم.

 پاکت چی تصریح کرد: این سیاست توزیع، اثرات داخلی برای پاسخگویی به نیاز معنوی همه استان‌ها را برای ثبت جهاانی برطرف می‌کند و تصویر کامل تری از کشور ما به جهانیان نشان می‌دهد که مناطق گوناگون ما مهد تمدن هستند و ایران فقط در چند استان خلاصه نشده است.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که با افتخار در مورد محوطه‌های تاریخی خرم آباد اشاره می‌کنیم اینست که دره خرم آباد فضای همزیستی و همزبانی بین گونه‌های انسانی نئاندرتال و انسان هوموساپینس ساپینس بوده و در طول هزاره‌ها و قرن‌های بعد هم این همزیستی برای اقوام و گونه‌های مختلف وجود داشته تا امروز که لرستان همچنان سرزمین دوستی و همزیستی مسالمت آمیز و گفتگوی بین فرهنگ‌ها و اقوام است.

سفیرایران در یونسکو گفت: این ویژگی این ثبت را برای ما افتخارآمیزتر می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرآوری برگ مو، از صادرات تا ارزآوری
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در کازرون
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۲۴ تیر ماه
آب شرب خرامه ای ها از سد درودزن می آید
رونمایی کتاب حماسه‌ای دیگر از شهر قلمدان‌های مرصع در نیشابور
پیش فروش بلیت قطار‌های مرداد ماه از امروز
نام نویسی زائران اربعین حسینی از فردا ۲۵ تیر ۱۴۰۴
گرامیداشت شهدای اقتدار در اردبیل
اهدا ۱۰۰ بسته معیشتی به خانواده زندانیان آبادان
نشست فرمانداران ۳ شهرستان برای حل مشکل آب شرب روستایی
کوهرنگ خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
سند آمایش ورزش، رفع چالش ها
پهلوانان کوچک در همدان رقابت می کنند
بومی‌سازی آموزش‌ها ، لازمه ارتقا کیفیت یادگیری دانش‌آموزان است
دستگیری قاتل مأمور انتظامی در نهاوند
۴۰۷ مورد آزمایش کنترل کیفیت گندم و آرد در زنجان
پایش آخرین اقدامات در طرح‌های توسعه‌ای پارس جنوبی
شرکت متن موفق به دریافت گواهینامه بین‌المللی ISMS شد
میوه و سبزی سرطان زا کدامند
تکمیل روشنایی بیش از ۸ کیلومتر از محور‌های خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار
بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است
فوتبالیست چلسی با ترامپ دست نداد
در پیگیری مواضع و حقوق کشورمان مصمم‌تر هستیم
ادامه روند واگذاری سایپا
اعلام زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی
دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی مجدد هستیم
انفجار در یکی از مجتمع‌های مسکونی در پردیسان قم
کاهش ۴۵ درصدی بارش‌های سالانه تهران
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت سالروز حماسه ۲۳ تیر
قدردانی وزیر کشور از موضع عراق در قبال حمله رژیم صهیونی به ایران
وزیر کشور عراق برای شرکت در نشست سه‌جانبه وارد تهران شد
تصویب طرح ضربتی افزایش روزانه تولید نفت خام
ایران به دنبال توسعه جنگ و ناامنی در منطقه نیست
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۵ نظر)
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۳ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام  (۱ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)
هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشور‌ها  (۱ نظر)