• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۳۳۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

پیشنهاد ایران برای تأسیس منطقه آزاد مشترک در مرز پاکستان

پیشنهاد ایران برای تأسیس منطقه آزاد مشترک در مرز پاکستان، نقطه عطفی در همکاری اقتصادی تهران و اسلام‌آباد است.

پیشنهاد ایران برای تأسیس منطقه آزاد مشترک در مرز پاکستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد،  به نقل از سایت خبری «دیلی تایمز»،در حاشیه سفر رسمی رئیس‌جمهور و هیئت بلندپایه سیاسی- اقتصادی ایران به پاکستان، دبیر و اعضای شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشورمان در دیدار با مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع اسلام‌آباد پیشنهاد تأسیس یک منطقه آزاد مشترک در مرز ایران و پاکستان را مطرح و آن را گامی راهبردی برای تقویت روابط اقتصادی دو کشور عنوان کردند.

«رضا مسرور» دبیر و اعضای شورای عالی مناطق آزاد تجاری ایران و جمعی از مسئولان ارشد این شورا از «جمله محمد سعید عربابی» مدیرعامل اتاق مناطق آزاد با «ناصر منصور قریشی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع اسلام آباد دیدار کرده و پیرامون راهکار‌های تقویت مناسبات تجاری فی مابین دو کشور همسایه به رایزنی پرداختند.

در این دیدار دو طرف بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و صنعتی تأکید کرده و پیشنهاد تأسیس یک منطقه آزاد مشترک در مرز ایران و پاکستان از سوی طرف ایرانی مطرح شد که گفته می‌شود زمین مورد نیاز برای آن از سوی ایران تخصیص داده شده است. در این نشست طرف ایرانی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده مناطق آزاد ایران به‌ویژه چابهار از سرمایه‌گذاران پاکستانی دعوت کرد برای بازدید از این مناطق به ایران سفر کنند.

«رضا مسرور» دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ایران با بیان اینکه «چابهار دروازه‌ای به سوی تجارت منطقه‌ای و جهانی است»، گفت: ایران آماده است از حضور فعال بازرگانان پاکستانی در این منطقه حمایت کند.

«محمد سعید عربابی» مدیرعامل اتاق مناطق آزاد ایران نیز اعلام کرد: ایران زمین لازم برای تأسیس منطقه آزاد مشترک در مرز دو کشور را آماده کرده و اکنون نوبت پاکستان است که برای اجرایی شدن این طرح گام بردارد.

«ناصر منصور قریشی» رئیس اتاق بازرگانی اسلام‌آباد در این نشست ضمن استقبال از پیشنهاد ایران، بر اهمیت تقویت همکاری‌های دوجانبه تاکید کرد و گفت: ما آمادگی داریم ظرفیت‌های صادراتی خود در زمینه دارو، کالا‌های ورزشی، نمک صورتی، مواد معدنی و خدمات فناوری اطلاعات را در بازار ایران گسترش دهیم.

وی همچنین امضای تفاهم‌نامه رسمی بین منطقه آزاد چابهار و اتاق بازرگانی اسلام‌آباد را خواستار شده و اظهار داشت: این اقدام زمینه برای برگزاری نمایشگاه‌های مشترک و پروژه‌های اقتصادی را فراهم می‌کند. قریشی در ادامه از هیئت ایرانی برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی صنعتی اسلام‌آباد در ماه سپتامبر دعوت کرد و آن را فرصتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های صنعتی و فرهنگی ایران دانست.

در پایان این دیدار دو طرف بر لزوم حرکت از گفت‌و‌گو به سوی اجرای عملی پروژه‌های مشترک، تقویت تجارت مرزی، همکاری‌های صنعتی و توسعه پیوند‌های فرهنگی و مردمی تاکید کرده و آن را شرط اصلی برای ایجاد یک مشارکت پایدار و سودمند میان ایران و پاکستان دانستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تداوم فعالیت مراکز انتقال خون در استان قزوین
دستگیری ۱۱ سارق در بسطام
عمارت حبیبی سنندج به چرخه فعالیت صنایع‌دستی بازگشت
رونمایی از کتاب «آینه در آینه» در آیین پاسداشت سردار محمدعلی شریفی
افزایش ۱۵ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بنادر قشم
دعوت از سرمایه‌گذاران ژاپنی برای مشارکت در طرح‌های در اهواز
فعالیت ۵۰۰ هزار گیلانی در حوزه آموزش عالی
آزادی محکوم به قصاص نفس پس از ۸ سال در بهشهر
خبر های کوتاه گلستان، سه شنبه چهار آذر
اهدای زمین در ورودی شهر فاروج توسط خانواده مرحوم محمود هوشنگی
اعزام ۱۶۰ دانش‌آموز بابلی به اردوی راهیان نور
جذب پزشکان متخصص جدید در بیمارستان شادگان
ترافیک سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران شمال و هراز
حضور ۸ کشور در نمایشگاه اردبیل اکسپو ۲۰۲۵
توضیحات عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در باره بنزین سه نرخی
وقوع موج‌های آنفلوانزا در این فصل طبیعی است.
استفاده از ظرفیت عظیم هشت سال دفاع مقدس برای توسعه و پیشرفت کشور
استقبال قائم‌شهری‌ها از قهرمان کشتی کشورهای اسلامی
زنجان در غبار؛ هوا ناسالم برای گروه های حساس
قطعی گاز، امروز در برخی مناطقی از اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)