• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
اقتصادی » آب و انرژی

کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب نیروگاه‌ها با دو اقدام کلیدی

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو گفت: با اجرای همزمان بازچرخانی آب و بهره‌برداری بهینه از تجهیزات، مصرف سالانه آب در نیروگاه‌های بخاری می‌تواند تا ۴۰ درصد کاهش یابد.

کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب نیروگاه‌ها با دو اقدام کلیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس یوسف‌پور گفت: پیشنهاد پژوهشگاه نیرو و مرکز ما به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، اجرای یک برنامه ملی با دو رویکرد اصلی است: اول بازچرخانی آب مصرفی نیروگاه‌ها برای استفاده مجدد، و دوم بهره‌برداری بهینه از سیستم‌های نیروگاهی. همان‌طور که می‌دانید، ما دو مدل استفاده از آب در نیروگاه‌ها داریم؛ یکی برای سیستم‌های خنک‌سازی و دیگری برای تولید توان در بویلرها. هر کدام از اینها اگر با حداکثر راندمان در مدار قرار گیرند، آب کمتری مصرف می‌شود و این به نفع کشور خواهد بود.

وی افزود: خوشبختانه برخی نیروگاه‌ها مانند دماوند، شهید رجایی و تعدادی از نیروگاه‌های خصوصی به‌صورت خودجوش این اقدام را انجام داده و بازچرخانی آب را اجرا کرده‌اند. اما ما به دنبال این هستیم که یک نظام کلی و ملی برای کل کشور ایجاد کنیم. این پروژه را در پژوهشگاه نیرو آغاز و اجرا کردیم تا با دید منفعت ملی آن را پیش ببریم.

یوسف‌پور بیان کرد: برای این کار، ابتدا مدل کسب‌وکار آن را نوشتیم. هر شرکتی که بخواهد وارد این حوزه شود به دنبال جذابیت مالی و اجرایی است. ما سعی کردیم این جذابیت را با پیش‌نویس یک‌سری قوانین ایجاد کنیم. در کنار آن، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان هم حضور دارند. مصرف آب نیروگاه‌ها برای ما اهمیت ملی دارد، به همین دلیل این برنامه به‌عنوان سند بالادستی از سوی وزارت نیرو به نیروگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به چالش قیمت‌گذاری آب در نیروگاه‌ها گفت: قیمت‌گذاری آب به شکل مناسبی انجام نمی‌شود. در پیش‌نویس تهیه‌شده، علاوه بر اصلاح قیمت‌گذاری، مشوق‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت کنند پیش‌بینی شده تا آنها هم از سود بهینه‌سازی مصرف آب بهره‌مند شوند.

نتایج بازچرخانی و کنترل شیمیایی

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی گفت: بازچرخانی آب می‌تواند حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد. علاوه بر آن، اصلاح کنترل شیمیایی نیروگاه‌ها به روشی که آب‌بری کمتری داشته باشد، ظرفیت مصرفی آب و مواد شیمیایی را به‌ویژه در نیروگاه‌های حرارتی و بخش تولید توان کاهش دهد.

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو افزود: قوانین بالادستی نیز نیروگاه‌ها را ملزم کرده که به سمت استفاده از منابع آب غیرمتعارف بروند، مانند پساب شهری یا پساب خود نیروگاه. بیشتر فناوری‌های مورد استفاده در این حوزه بومی هستند، اما برای فرایند‌های پیچیده‌تر مانند ZLD (تخلیه صفر آب) نیاز به واردات تکنولوژی وجود دارد.

یوسف‌پور تأکید کرد: پایش دقیق میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف نیروگاه با نصب کنتور‌ها و حسگر‌های پیشرفته، که فناوری آن در کشور موجود است، می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف داشته باشد. برنامه‌ریزی ما برای ۱۰ واحد نیروگاهی کشور به مدت دو سال است که از سوی شرکت مادر تخصصی ابلاغ می‌شود، اما نگاه ما فراتر از این تعداد است.

وی افزود: بیشترین مصرف آب در نیروگاه‌های بخاری و سیستم‌های خنک‌کننده‌تر است. مصرف سالانه آنها حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب است که با اجرای همزمان کنترل شیمیایی بهینه و بازچرخانی می‌توان آن را تا ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داد؛ عددی قابل‌اتکا که ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

یوسف‌پور دو اقدام را فارغ از هزینه یا فناوری لازم، ضروری دانست: اول، بازچرخانی آب بویلر و بازگرداندن آن به چرخه مصرف، و دوم، تصفیه کامل پساب نیروگاه. این دو باید به‌صورت دستوری اجرا شوند.

وی افزود: هدف ما حرکت به سمت مصرف صفر منابع جدید آبی است که می‌تواند ارزش افزوده ملی بالایی داشته باشد. این پروژه علاوه بر بخش فنی و مالی، شامل فرهنگ‌سازی میان مدیران و تکنسین‌های نیروگاه‌ها نیز هست و برای آن برنامه مدون تهیه شده است.

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو در پایان گفت: کار‌های خوب و ارزشمندی در نیروگاه‌ها انجام شده، اما این برنامه، نظام‌مند و هماهنگ خواهد بود و می‌تواند نقش موثری در کاهش مصرف آب و رونق شرکت‌های فعال در این حوزه داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختصاص فوق‌العاده خاص به معلمان
آغاز پایش هوشمند محیط‌زیست لرستان با پهپاد‌های حرارتی
پلمب سه واحد صنفی متخلف در بیرجند
هوای «ناسالم» مشهد در هفتمین روز آبان
کیفیت بسیار ناسالم هوا در ۶ منطقه اهواز
تعیین تکلیف ۱۴ محکوم زندانی طولانی مدت در خوزستان
سوسنگرد در وضعیت بسیار خطرناک آلودگی هوا
رسانه‌ ملی در خط‌ مقدم نبرد با استعمار
عامل ضرب و جرح دستگیر شد
برگزاری اولین جلسه دادگاه تجدیدنظر پرونده کثیر الشاکی نفیس خودرو
اتصال ۹۷ درصد مشاوران املاک خراسان جنوبی به سامانه ملی کاتب
جشنواره زعفران کاشان، گامی برای برندسازی طلای سرخ
توسعه شبکه توزیع آب استان کرمان
دستگیری سارقان احشام در گچساران
«اگر آوینی بود»، از شبکه افق
راه اندازی حوزه مقاومت بسیج طلاب حسن زاده آملی در آمل
آغاز مایه‌کوبی رایگان دام‌ها علیه بیماری تب برفکی در آذربایجان‌غربی
ششمین جشنواره محلی نان و قورمه در مهریز
تلاطم دریا در بعدازظهر با وزش باد جنوب غربی، ۷ آبان
دیدار اعضای تیم ملی فوتبال کشورمان با رئیس جمهور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
خرید سهام سهامداران بانک آینده آغاز شد
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
لاریجانی: منطقه با دشمنان و چالش‌های مشترکی مواجه است
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
مقاومت در همه میدان‌ها، هک حساب صهیونیست‌ها
فناوری ای‌سیم (eSIM) به‌زودی در کشور فراگیر می‌شود
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)