• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۱۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید و عرضه طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی ایرانی به بازار

فناوران یک شرکت ایرانی با استفاده از فناوری نانو و عصاره گیاهان، طعم‌دهنده‌های طبیعی تولید کرده که علاوه بر صنایع غذایی، در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارند.

ورو طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی به بازار

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شرکت ایرانی فعال در حوزه فناوری‌نانو با بهره‌گیری از عصاره گیاهان در مقیاس نانو، طعم‌دهنده‌های طبیعی را تولید و به بازار عرضه می‌کند، افزودنی‌هایی که قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی و حتی آرایشی و بهداشتی را دارند. این نوآوری با نام طعم‌دهنده‌های نانویی وارد بازار شده و به تدریج جای خود را در سبد مصرفی خانواده‌ها باز می‌کند.

این شرکت از جمله پیشگامان این حوزه است که توانسته با کاهش ابعاد ذرات عصاره گیاهان به مقیاس نانو، خواص بالقوه آنها را به شکل چشمگیری تقویت کند.

 به گفته مهدی احمدی، مدیرعامل این شرکت، برخی ویژگی‌های عصاره‌ها مانند خواص آنتی‌باکتریال تا ده برابر نسبت به حالت معمول افزایش یافته است.

به گفته وی کاهش ابعاد ذرات موجب افزایش عمق نفوذ ترکیبات می‌شود و این امر کارایی آنها را در محصولات مختلف ارتقا می‌بخشد.

این شرکت تاکنون بیش از ۴۵ نوع محصول مختلف در حوزه طعم‌دهنده‌های نانویی توسعه داده و موفق شده است برای دو محصول خود گواهی نانومقیاس دریافت کند. احمدی می‌گوید ظرفیت تولید روزانه بین سه تا پنج تن محصول را دارند و تولید متناسب با سفارش مشتریان انجام می‌شود. او تأکید می‌کند که به دنبال راه‌اندازی خط تولید جدیدی هستند.

همکاری‌های این شرکت با صنایع غذایی و بهداشتی نیز گسترش یافته است. از جمله، آنها با شرکت سحرخیز برای عرضه عصاره‌ها و طعم‌دهنده‌های نانویی در تولید چای، نبات و دمنوش همکاری داشته‌اند و همچنین در پروژه‌ای مشترک با یکی از شرکت‌های تولیدکننده شیر، عصاره نعنا نانویی را برای استفاده در محصولات لبنی به کار گرفته‌اند؛ پروژه‌ای که نتایج آن مورد تأیید این شرکت قرار گرفته است. به گفته مدیرعامل، برخی شرکت‌های آرایشی بهداشتی نیز از این عصاره‌ها در محصولات خود بهره می‌برند.

یکی از محصولات خلاقانه این شرکت، طعم‌دهنده‌های چندمرحله‌ای برای آدامس است. این طعم‌دهنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول زمان، مزه آدامس تغییر کند. برای مثال ابتدا طعم نعنا احساس می‌شود و پس از نیم‌ساعت طعم دارچین جایگزین آن می‌گردد؛ محصولی که می‌تواند جذابیت بالایی برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.

کاربرد‌های این فناوری به حوزه پروتئینی نیز کشیده شده است. احمدی توضیح می‌دهد که یکی از فرمولاسیون‌های نانویی شرکت به سازمان دامپزشکی معرفی شده و به‌صورت پایلوت بر روی بسته‌بندی گوشت گاو، گوسفند و مرغ آزمایش شده است.

در این آزمایش‌ها، پس از اسپری شدن ترکیب نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری گوشت از چهار روز به شش روز افزایش یافت. به گفته او، این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای فناوری برای افزایش ماندگاری محصولات پروتئینی و کاهش ضایعات غذایی است.

در کنار این موارد، جستجوگران نانو صنعت با تولیدکنندگان دیگری نیز وارد همکاری شده است؛ از جمله برای استفاده از اسانس‌های نانویی در روکش نبات و یا در ترکیبات خمیردندان. همچنین پروژه‌هایی در حوزه بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری سس‌های کچاپ در دست اجراست.

 به باور مدیرعامل این شرکت، فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل عظیمی برای کاربرد در صنایع مختلف دارد. او تأکید می‌کند که این فناوری نه‌تنها کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی را ارتقا می‌دهد بلکه به دلیل زیست‌سازگار بودن، ایمنی مصرف‌کننده را نیز تضمین می‌کند.

با ورود این فناوری به صنعت غذا، دارو و محصولات بهداشتی، چشم‌انداز روشنی برای توسعه بازار داخلی و حتی صادرات پیش‌بینی می‌شود. ترکیب مزایای طعم‌دهی، افزایش ماندگاری و ویژگی‌های سلامت‌محور می‌تواند طعم‌دهنده‌های نانویی ایرانی را به یکی از محصولات رقابتی در سطح بین‌المللی تبدیل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)