• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۴۲۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۴
اقتصادی » صنعت

افزایش بهره‌وری تجهیزات صنعت نفت با فناوری هسته‌ای

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: با بهره‌گیری از فناوری پرتودهی هسته‌ای در تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت، گام مهمی در افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت محصولات این صنعت برداشته شده است.

آقای احسان ثقفی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما به نقش فناوری هسته‌ای در تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و گفت: برخلاف تصور عمومی، کاربرد فناوری هسته‌ای صرفاً محدود به تولید برق نیست، بلکه در حوزه‌های بهداشت، درمان و به‌ویژه صنعت نفت نیز بسیار مؤثر است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ثقفی افزود: استفاده از پرتو‌های هسته‌ای در بخش‌هایی مانند بررسی خوردگی، تست تجهیزات، اکتشاف و ظرفیت‌سنجی مخازن، سنجش سطوح و بهینه سازی سطوح پلیمری صنعت نفت کاربرد دارد. 

وی ادامه داد: ایران در تولید رادیوایزوتوپ‌هایی نظیر کبالت-۶۰ و سزیم به خودکفایی رسیده و در حال توسعه تجهیزات مرتبط است.

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با اشاره به استفاده از قابلیت پرتودهی هسته‌ای از حدود ۲۰ سال گذشته در صنعت نفت، گفت: غیر مخرب بودن، سرعت بالا وعدم آسیب به تولیدات از مزایای بهره مندی از پرتودهی هسته‌ای است و بی‌توجهی به این فناوری در صنعت باعث عقب‌ماندگی و کاهش بهره وری و در نتیجه از دست دادن بخشی از ذخایر می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

تامین ۷۰ درصد تجهیزات صنعت نفت توسط سازندگان داخلی 

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص گردش مالی این صنعت گفت: گردش مالی تجهیزات صنعت نفت در زمان اجرا و فعال بودن طرح‌های جدید حدود هشت میلیارد دلار است، اما در نبود طرح‌های جدید و در زمان نگهداری و بازسازی‌ها طرح ها، حدود دو میلیارد دلار است. 

وی به اشتغال حدود ۴۵۰ هزار نفر اشتغال ذیل انجمن تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و گفت: با احتساب سازندگان همکار، این رقم به حدود ۷۰۰ هزار نفر می‌رسد.

ثقفی با اشاره به تنوع تولیدات این صنعت، گفت: کارفرمایان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ۱۰ گروه کالایی شامل تجهیزات دوار، برق و الکترونیک، مواد شیمیایی و کاتالیست‌ها، تجهیزات سرچاهی، شیرآلات، ابزار دقیق و کنترل، ایمنی و دیگر اقلام را تعریف کرده‌اند. از میان حدود ۱۴۰۰ قلم کالایی، بیش از ۷۰ درصد آن (نزدیک به ۱۰۰۰ قلم) توسط سازندگان داخلی تأمین شده و در طرح‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

تولیدات استاندارد و با کیفیت با وجود چالش‌ها 

وی افزود: تولیدکنندگان این حوزه همانند سایر صنایع با چالش‌هایی نظیر تأمین انرژی، تخصیص ارز، مواد اولیه، بیمه، مالیات و تسهیلات بانکی مواجه‌اند، اما با وجود این مشکلات، محصولات تولیدی از استاندارد و کیفیت بالایی برخوردارند.
رئیس هیئت مدیره استصنا گفت: برخی محصولات تا ۹۵ درصد ساخت داخل دارند و با نشان‌های تجاری دیگر در کشور‌های صاحب فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرند که نشان از توان رقابتی بالای تولیدکنندگان ایرانی دارد.

 

وی به صادرات فناوری‌ها و تجهیزات صنعت نفت به کشور‌های دیگر اشاره کرد و گفت: ۵ شرکت در دنیا صاحب فناوری ساخت کاتالیست هستند که متخصصان کشورمان هم توانسته‌اند به این فناوری دست پیداکنند و علاوه بر اینکه بیش از ۸۰ درصد این محصول در کشور ساخته می‌شود و به کشور‌های دیگر هم صادر می‌شود. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ثقفی درباره وضعیت صادرات تجهیزات نفتی، گفت: با وجود کیفیت مناسب، هنوز در بخش صادرات به موفقیت کامل نرسیده‌ایم که علت اصلی آن تحریم‌ها و نبود راهبرد منسجم صادراتی است. 

به گفته وی، کشور‌هایی مانند چین و ترکیه با حمایت عملیاتی ۱۰۰ درصدی از صنعتگران خود، مسیر صادرات را تسهیل کرده‌اند. 

ساخت داخل ۴۵ درصد ماشین آلات صنعت نفت 

وی با اشاره به وضعیت ماشین‌آلات ساخت داخل گفت: حدود ۴۵ درصد ماشین‌آلات مورد استفاده در این صنعت تولید داخل است و مابقی بر اساس نیاز وارد می‌شود. ماشین‌سازان ایرانی توان تولید حدود ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز را دارند، هرچند برای افزایش بهره‌وری نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ثقفی تأکید کرد: توانمندی فنی موجود در کشور به اندازه‌ای است که در صورت فعال‌سازی کامل ظرفیت‌ها، هیچ نگرانی در تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز صنعت نفت وجود نخواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به اهمیت فناوری و نوآوری در تولید محصول اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته حداقل ۲۰ نوع کالای جدید با رویکرد نوآوری و توسعه ساخت داخل در حوزه نفت تولید و عرضه کرده‌ایم که مورد استفاده قرار گرفته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
پیش بینی غبارآلودگی هوا در سمنان
بزرگترین گردهمآئی صنعت قهوه ایران در تهران برگزار می‌شود
نمایشگاه قهوه ایران، رویداد مرجع صنعت قهوه کشور است
به یادسفیدپوشان رو سفید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
کشتی آزاد بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود طهماسبی، الهی و زرین کام به نهایی
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)