• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۵۴۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

خبر‌های کتابی سلام خبرنگار

کلید زدن برنامه‌های هفته کتاب در نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط با موضوع کتاب، سرفصل خبر‌های کتابی سلام خبرنگار بود.

خبرهای کتابی سلام خبرنگار/***

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، میترا لبافی سردبیر کتاب خبرگزاری با حضور در برنامه سلام خبرنگار به تشریح این برنامه‌ها و دیگر برنامه‌های حوزه کتاب پرداخت.

***

بنابر اعلام معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیران ستاد برگزاری هفته کتاب استان‌ها انتخاب شدند.

بهره گیری از ظرفیت صاحب نظران، سازمان‌های دولتی و غیردولتی و نهاد‌های فرهنگی و اجتماعی از جمله محور‌هایی است که در حکم انتصاب این افراد آمده است.

***

خبر دیگر به ثبت نام بایزید بسطامی و علامه طباطبایی؛ دو چهره شاخص عرفان و فلسفه ایران در فهرست بزرگداشت‌های یونسکو اختصاص داشت.

بر اساس مصوبه یونسکو، هزار و صد و پنجاهمین سالگرد وفات بایزید بسطامی، به‌عنوان معلم عرفان اسلامی، با حمایت ارمنستان، تاجیکستان و ترکیه، و نیز صدمین سالگرد زندگی فعال علامه طباطبایی (با تأکید بر اثر ماندگار او، اصول فلسفه و روش رئالیسم) با حمایت جمهوری آذربایجان، عراق و پاکستان تصویب شد.

***

یک خبر هم این هفته درباره تجدید چاپ کتاب قصه‌های مجید اعلام شد.

«قصه‌های مجید» که یکی از شاخص‌ترین و محبوب‌ترین داستان‌های فارسی برای کودکان و نوجوانان است و همچنان جایگاه مهم و تأثیرگذاری در ادبیات ایران دارد، این هفته به چاپ چهلم رسید.

هوشنگ مرادی کرمانی در نوشتن این کتاب موفق شده است دنیای کودکی را با تمام شادی‌ها، چالش‌ها و روابط انسانی آن به زیبایی تصویر کند، این کتاب با استقبال گسترده نسل‌های مختلف رو‌به‌رو شده است.

چاپ چهلم این کتاب آبان سال جاری را انتشارات معین در ۶۸۰ صفحه و با قیمت ۸۷۰ هزار تومان منتشر و عرضه شده است.

***

این هفته در حوزه دفاع مقدس، یک نشست خبری هم برگزار شد با موضوع خاطره نگاری آزادگان.

عنوان این نشست، «بایسته‌ها و نبایسته‌های خاطره نگاری آزادگان» بود که در سالن جلسات امام خمینی ره، در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد و فرصت‌ها و چالش‌های مرتبط با خاطره نگاری بررسی شد.

***

یکی دیگر از خبر‌هایی که این هفته در حوزه چاپ کتاب داشتیم، تجدید چاپ کتابی بود با عنوان «خط مقدم»؛ روایتی داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران با محور زندگی شهید حسن طهرانی مقدم که همزمان با سالروز تولد این شهید بود. این کتاب به چاپ بیست و دوم رسیده و روایتی از تلاش‌های بی وقفه افرادی هست که زمینه ساز تشکیل یگان موشکی ایران شدند.

برای نگارش این کتاب، بیش از ۵۰ مصاحبه عمیق انجام شده و در مواردی برای رفع ابهامات و تناقضات، برخی مصاحبه‌ها تا ۲۰ بار تکرار شده. این اثر در هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس مورد تقدیر قرار گرفته.

***

یک خبر هم داریم از برگزاری یک آیین بزرگداشت/ بزرگداشت چهره ماندگار اندیشه مقاومت، استاد شمس‌الدین رحمانی در باغ کتاب که فردا برگزار می‌شود.

استاد شمس‌الدین رحمانی، متولد ۱۳۲۴ در تهران، از چهره‌های پیشگام در عرصه پژوهش‌های مربوط به فلسطین و صهیونیسم‌شناسی در ایران است. او پس از سال‌ها فعالیت فرهنگی و پژوهشی در حوزه اندیشه مقاومت، با نگارش آثاری، چون فرهنگ و زبان، لولای سه قاره، نظم نوین جهانی، جنایات جهانی، ماهیت سازمان ملل، خفاش و شب و پانصد و پنجاه و پنج سهمی مهم در تبیین و گسترش گفتمان بیداری و آگاهی نسبت به نظام سلطه و مسئله فلسطین داشته است.

***

یک کتاب دیگر که در این هفته به چاپ رسیده، «سه مبارز در خط آتش» اثر مصطفی رضایی از انتشارات حماسه یاران، است. این کتاب، رمانی مصور از زندگی سه نوجوان مبارز است که در سال‌های دفاع مقدس، با وجود سن کم، با انگیزه و اراده‌ای مثال‌زدنی راهی جبهه شدند و سرانجام در مسیر آرمان خود به شهادت رسیدند.

روایت کتاب با معرفی این سه نوجوان آغاز می‌شود؛ نوجوانانی ۱۴ تا ۱۵ ساله که آرزوی حضور در جبهه و دفاع از کشور را در سر داشتند. نویسنده در قالب روایتی، مسیر تصمیم، تلاش و حضور آنان را بازگو می‌کند.

***

این هفته یک اظهار نظر هم در رسانه‌های تخصصی حوزه کتاب از دبیر علمی بیست وسومین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس منتشر شده که گفته با گذشت بیش از دو دهه از برگزاری، این رویداد فرهنگی همچنان در فهرست رسمی شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت نشده است.

محمدجواد کاموربخشایش اعلام کرده جایزه کتاب سال دفاع مقدس یکی از باسابقه‌ترین رویداد‌های فرهنگی کشور به شمار می‌رود که امسال بیست‌وسومین دوره آن برگزار می‌شود.

این جشنواره حدود سه دهه پیش طراحی شد و با وجود وقفه‌های مقطعی، تاکنون تداوم یافته است.

او گفته هدف اصلی این جشنواره صرفاً انتخاب و معرفی آثار برگزیده در حوزه دفاع مقدس نیست، بلکه رصد و ارزیابی وضعیت تولیدات این حوزه در ابعاد مختلف محتوایی، پژوهشی و مخاطب‌شناسی نیز در دستور کار قرار دارد.

جایزه کتاب سال دفاع مقدس علاوه بر شناسایی آثار شاخص، مأموریت جریان‌سازی فرهنگی و وضعیت‌سنجی را نیز دنبال می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تاکید دبیرکل سازمان ملل بر مذاکره برای رسیدن به توافق درباره ایران
مروری بر فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
احیای زیست‌بوم‌های خشک با تکیه بر دانش سنتی در مناطق کم‌بارش
بیانیه وزارت امور خارجه در محکومیت مصوبه اتحادیه اروپا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده و وزش باد در مناطقی از کشور
افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر از محل ضایعات
لزوم استفاده بهینه از سند جامع هیات عالی گزینش و تدوین نظام جامع آموزش
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
سپاه از قوی‌ترین و موثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
نشست کمیته نظارت بر نرخ کالا و خدمات ستاد نوروزی ۱۴۰۵
منطقه آزاد کیش در چهارمین نمایشگاه تخصصی اقتصاد دریاپایه، خلیج فارس و مکران
تشدید پایش ونمونه‌برداری از پساب واحد‌های صنعتی در ارومیه
صدور مجوز ۸۵ هزار استخدام جدید در آموزش و پرورش
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
۶ مصدوم دردمحور ارزوئیه به وکیل آباد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)