• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۰۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
علی دارابی؛

ایران پیوند‌های تاریخی و فرهنگی دیرینه‌ای با کشور‌های همسایه دارد

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه ایران قرابت و پیوند‌های تاریخی و فرهنگی دیرینه‌ای با کشور‌های همسایه از جمله قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان دارد، گفت: آنچه امروز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، اشتراکات فراوان فرهنگی و هنری میان ایران و این کشورهاست.

ایران پیوند‌های تاریخی و فرهنگی دیرینه‌ای با کشور‌های همسایه دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی دارابی گفت :  جهان امروز ، جهان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن است و باید با گسترش همبستگی و همکاری با کشور‌های همسایه، اشتراکات فرهنگی خود را بیش از پیش به نمایش بگذاریم.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام، در محل نمایشگاه بین‌المللی گرگان، با اشاره به برگزاری شب فرهنگی کشور ازبکستان در این رویداد، افزود : امشب شاهد حضور پرشور مردم فرهنگ‌دوست گلستان در شب فرهنگی کشور ازبکستان هستیم که این استقبال ،  نشان‌دهنده پیوند عمیق فرهنگی میان ملت‌هاست. 

وی گفت: آنچه ملت‌ها و کشور‌ها را به یکدیگر نزدیک می‌کند، فرهنگ و هنر مشترک است و فرهنگ، همزه وصل و نقطه اتصال میان همه ادیان و مذاهب به شمار می‌رود؛ هرجا که سیاست به بن‌بست برسد، فرهنگ مسیر وحدت، دوستی، صلح و نوع‌دوستی را هموار می‌کند.

معاون میراث‌فرهنگی کشور با قدردانی از برگزارکنندگان هفدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام افزود : از تلاش‌ها و حمایت‌های استاندار گلستان و همچنین دلسوزی‌ها و پیگیری‌های مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان برای برگزاری این جشنواره باشکوه که موجب تزریق امید و نشاط اجتماعی در میان مردم شده است، صمیمانه تشکر می‌کنم.

دارابی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های برگزاری چنین جشنواره‌هایی را گردهم آمدن اقوام و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر دانست و گفت : این رویداد‌ها فرصت ارزشمندی فراهم می‌کند تا شهروندان با تکیه بر اشتراکات فرهنگی خود، صلح، دوستی و وحدت را در جامعه گسترش دهند.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه میراث ناملموس افزود : در سال‌های اخیر، روابط مطلوبی میان کشور‌های ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و دیگر کشور‌های همسایه برای تدوین و ثبت پرونده‌های مشترک میراث ناملموس شکل گرفته و این روند با جدیت ادامه خواهد یافت.

دارابی گفت : زمانی که یک اثر، چه به‌صورت مستقل و چه با مشارکت چند کشور، به ثبت جهانی می‌رسد، ارزش جهانی پیدا می‌کند و دیگر محدود به یک شهر یا استان نیست، بلکه متعلق به همه جامعه بشری است.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به نوروز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اشتراکات فرهنگی منطقه گفت: امروز ۱۳ کشور در آیین نوروز با یکدیگر اشتراک دارند و در نوروز ۱۴۰۵، این آیین کهن را به‌صورت مشترک با کشور‌های همسایه و دارای پیوند‌های فرهنگی جشن خواهیم گرفت.

وی با اشاره به دستاورد‌های اخیر ایران در حوزه ثبت جهانی آثار افزود: هفته گذشته در بیستمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در دهلی‌نو، بیست‌وهفتمین اثر میراث ناملموس ایران با عنوان هنر آینه‌کاری در معماری ایران به ثبت جهانی رسید.

دارابی گفت : همچنین در جریان جنگ ۱۲روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، بیست‌ونهمین اثر طبیعی و ملموس کشور با عنوان محوطه‌های پیش از تاریخ خرم‌آباد به ثبت جهانی رسید و رئیس جلسه یونسکو در هنگام ثبت این اثر اذعان کرد که در تاریخ ۸۰ساله این سازمان، کشوری با این حجم از آثار ملموس و ناملموس ثبت‌شده کم‌نظیر است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور با بیان اینکه در ایران بیش از یک‌ میلیون و ۳۱۰ هزار اثر تاریخی شناسایی شده است، گفت: تاکنون ۴۳ هزار و ۶۰۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وی افزود: ایران به‌عنوان نماینده کشور‌های آسیای مرکزی و آسیای غربی در مرکز مطالعات میراث ناملموس یونسکو معرفی شده است و مسئولیت رصد و پیگیری وضعیت میراث ناملموس ۲۴ کشور را در این زون بر عهده دارد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان دو جشنواره ملی پایان‌نامه و کتاب سال دانشجویی منتشر شد
اجلاس وزیران حمل و نقل سازمان همکاری اسلامی
گام بلند چین برای فرستادن انسان به ماه
ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در روستای خورمیز علیای مهریز
افتتاح آموزشگاه شهید کارآزموده روستای هرج بخش اسیر شهرستان مهر
بازسازی مصلی جوادالائمه (ع) رامسر
انقلاب اسلامی نشان داد راه پیشرفت از مقاومت می‌گذرد
فراخوان سومین همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با محوریت آب
ارائه خدمات بهداشتی به سالمندان ورزنه
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در آذربایجان‌شرقی
تمایل رئیس جمهور آمریکا برای سفر به چین
روایت زندگی و ایثار پاسدار شهید محمد شیخی
گنجاندن «سیمرغ پارسی» در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر ضروری است
پیروزی آکادمی سحر و نفت برابر حریفان
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول با هدف تسریع در رسیدگی‌های قضائی
۱۰۰ ثانیه با اخبار ایلام، امروز ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
استقامت و ولایتمداری تا پای جان، نقطه اشتراک مردم در ۴۷ سال تاریخ انقلاب اسلامی است
ارائه خدمات جهادی به شهروندان شمال شرق پایتخت
پایداری هوا تا شنبه در گلستان
همدلی مردم رامسر برای بازسازی مصلی شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)