• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۵۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون علمی رئیس‌جمهور:

در حوزه هوش مصنوعی وارد مرحله ساختن شده‌ایم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت حرکت عملی در حوزه هوش مصنوعی، از پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران به‌عنوان نماد یک تصمیم جدی برای عبور از گفتار و ورود به مرحله ساخت محصولات واقعی یاد کرد.

در حوزه هوش مصنوعی وارد مرحله ساختن شده‌ایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، امروز ۲ دی‌ماه ۱۴۰۴، در جریان بازدید از پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران که با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد، با اشاره به سال‌ها بحث، تدوین اسناد و برگزاری نشست‌ها در حوزه هوش مصنوعی گفت: همیشه این سؤال وجود داشت که خروجی این همه گفت‌و‌گو کجاست؟ امروز این محصولات، پاسخ همان سؤال هستند؛ نه به این معنا که همه‌چیز کامل شده یا دیگر مسئله‌ای نداریم، بلکه به این معنا که از حرف عبور کرده‌ایم و وارد مرحله ساختن شده‌ایم.

وی تأکید کرد: هوش مصنوعی با نیت خوب یا شعار جلو نمی‌رود؛ فقط با ساختن پیش می‌رود؛ با آزمون و خطا، با اشتباه و با دوباره ساختن. این‌که امروز ۷۰ محصول کنار هم قرار گرفته‌اند، یعنی گروهی ریسک کرده‌اند، زمان گذاشته‌اند و پذیرفته‌اند که کار واقعی همیشه سخت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان این‌که کشور‌ها معمولاً از نظر دانش عقب نمی‌مانند، افزود: آن‌چه کشور‌ها را عقب می‌اندازد، دیر تصمیم گرفتن است؛ دیر تصمیم گرفتن برای عبور از گفتن، دیر اعتماد کردن به سازنده و دیر اجازه دادن برای ساخت، حتی اگر محصول کامل نباشد. پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران حاصل همین تصمیم است که ساختن از حرف زدن مهم‌تر است.

افشین با اشاره به ماهیت تدریجی توسعه محصولات فناورانه تصریح کرد: این محصولات پایان راه نیستند، آغاز یک مسیرند؛ مسیری برای یاد گرفتن از محصول واقعی، نه از اسلاید و گزارش. بعضی از این محصولات جای بهبود دارند، برخی ممکن است تغییر کنند و حتی کنار گذاشته شوند و این طبیعی است. بد آن‌جاست که چیزی ساخته نشود و فقط درباره آینده صحبت کنیم.

وی درباره نقش حاکمیت و نهاد‌های پشتیبان اظهار داشت: در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان، وظیفه ما این نیست که بگوییم چه بسازید؛ وظیفه ما این است که اگر ساختید، تنها نمانید. اگر ریسک کردید، حمایت شوید و اگر به بن‌بست خوردید، فرصت دوباره داشته باشید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر کارکرد مکمل هوش مصنوعی برای انسان گفت: هوش مصنوعی قرار نیست جای انسان را بگیرد؛ قرار است به ما کمک کند تصمیم‌های بهتری بگیریم و این تنها زمانی ممکن است که محصول واقعی روی میز باشد.

افشین در پایان با بیان این‌که این محصولات یک انتظار ساده دارند، خاطرنشان کرد: باید به آنها فرصت استفاده بدهیم. امیدوارم سال آینده به‌جای رونمایی، درباره تجربه استفاده، اثرات واقعی و مسائلی که حل شده صحبت کنیم. آینده با حرف ساخته نمی‌شود؛ با کار واقعی ساخته می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
شمارش معکوس برای پرتاب ماهواره ایرانی به فضا
معطلی کامیون‌های صادراتی در مرز آستارا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)