• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۸۵۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
اجتماعی » انتظامی و حوادث

تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در تهران بیش از ۵۰ نقطه به شتاب‌نگار و لرزه‌نگار مجهز شده است تا در صورت وقوع زلزله در اطراف پایتخت، واکنش‌های لازم در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار

به گزارش خبرگزاری صداو سیما حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در تهران بیش از ۵۰ نقطه به شتاب‌نگار و لرزه‌نگار مجهز شده است تا در صورت وقوع زلزله در اطراف پایتخت، واکنش‌های لازم در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود. این شبکه شتاب‌نگاری و لرزه‌نگاری در تهران و پیرامون آن،تقریبا به طور کامل تکمیل شد و امروز می‌توان گفت شهر تهران نسبت به گذشته از هوشیاری و پیش‌آگاهی بیشتری در برابر زلزله برخوردار است.

وی افزود: این سامانه‌ها نوعی هوشیاری لرزه‌ای را در اختیار مدیران و مسئولان قرار می‌دهد و کمک می‌کند تصمیمات سریع‌تر و دقیق‌تری در زمان بحران اتخاذ شود.

ظفری با اشاره به سایر اقدامات انجام‌شده برای افزایش آمادگی کشور در برابر زلزله گفت: علاوه بر ضوابط مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، تقویت و توسعه شبکه‌های شتاب‌نگاری و لرزه‌نگاری در دستور کار قرار گرفته و هم‌زمان تجهیزات، امکانات و ماشین‌آلات مورد نیاز مدیریت بحران در سطح کشور شناسایی شده است.

وی افزود: نیاز‌های هر استان به تفکیک در حوزه ماشین‌آلات، تجهیزات نوین و امکانات تخصصی احصا شده و با تأمین اعتبارات از سوی دولت، خرید این تجهیزات در حال انجام است و به تدریج در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اقدامات شهرداری تهران ادامه داد: شهرداری تهران طی ماه‌های گذشته با خرید بخشی از ماشین‌آلات و تجهیزات ایمنی مورد نیاز، نمایشگاهی از توانمندی‌های خود برگزار کرد که این اقدام نقش مؤثری در تقویت آمادگی و ایمنی پایتخت داشته است.

وی افزود: اکنون به صورت روزانه زلزله‌های متعددی به بزرگی کمتر از دو ریشتر در کشور رخ می‌دهد که اغلب محسوس نیستند، اما همگی توسط شبکه‌های تخصصی شتاب نگاری و لرزه‌نگاری ثبت و تحلیل می‌شوند.

ظفری گفت: ثبت و تحلیل این زلزله‌ها در کشور از طریق دو شبکه اصلی انجام می‌شود؛ نخست، شبکه لرزه‌نگاری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران که وظیفه تعیین دقیق محل کانون زلزله، عمق و مشخصات آن را بر عهده دارد و به‌طور دقیق اعلام می‌کند که زلزله در چه نقطه‌ای و با چه ویژگی‌هایی رخ داده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: شبکه دوم هم شبکه شتاب‌نگاری کشور است که مسئولیت آن بر عهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است و این شبکه با ثبت شتاب زمین، امکان برآورد میزان خسارت احتمالی زلزله را فراهم می‌کند و مشخص می‌کند که در چه نقاطی از شهر یا استان، احتمال آسیب و چه میزان خسارت وجود دارد.

وی با اشاره به گستردگی این شبکه‌ها، ادامه داد: اکنون بیشتر از یک‌هزار و ۵۰۰ شتاب‌نگار در سراسر کشور فعال است که داده‌های آن‌ها به صورت مستمر در حال انتقال است. همچنین حدود ۱۳۰ دستگاه لرزه‌نگار در کشور فعال هستند که وضعیت لرزه‌خیزی را به صورت آنلاین پایش و اطلاعات را منتقل می‌کنند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: لرزه‌نگارها زیر نظر مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و شتاب‌نگارها تحت مدیریت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی فعالیت می‌کنند و داده‌های این دو شبکه به صورت مکمل، مبنای تصمیم‌گیری‌های مدیریت بحران قرار می‌گیرد.

وی به اهمیت آموزش‌های عمومی و مشارکت مردمی اشاره و تصریح کرد: آموزش‌های عمومی و فعالیت گروه‌های مردمی در حوزه زلزله، نقش بسیار مهمی در تکمیل اقدامات دولتی دارد و جمعیت هلال احمر با استفاده از ظرفیت خانه‌های هلال و برگزاری دوره‌های آموزشی برای اقشار مختلف از جمله سربازان، دانش‌آموزان، مدیران و گروه‌های داوطلب، سطح آمادگی عمومی را افزایش داده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بر اساس آخرین گزارش دریافتی از هلال احمر، تاکنون ۵۹۳ دوره آموزشی در حوزه آمادگی در برابر مخاطرات برگزار شده که بیش از ۱۱ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند و این آموزش‌ها در قالب‌ها و عناوین مختلف در نقاط گوناگون کشور ارائه شده است.

وی با اشاره به فعالیت گروه‌های داوطلب مردمی در تهران گفت: گروه‌های دوام (داوطلبان واکنش اضطراری محلات) در سطح محلات و به ویژه در ساختمان‌های بلند و برج‌ها فعال هستند و با محوریت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران آموزش می‌بینند. این گروه‌ها با برگزاری مانور‌ها و آموزش‌های مستمر، کمک‌های مردمی و امدادی در زمان بحران را به صورت سازمان یافته‌تر و مؤثرتر ساماندهی می‌کنند.

ظفری افزود: مجموعه این اقدامات در حوزه آموزش، مشارکت مردمی، تأمین تجهیزات، مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و توسعه شبکه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری، با هدف افزایش تاب‌آوری شهر تهران و سایر نقاط کشور در برابر زلزله دنبال شده و امیدواریم نقش مؤثری در کاهش خسارات احتمالی داشته باشد.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)