• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۶۸۹۱
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶
اقتصادی » صنعت
پاسخ سایپا به بیانیه شرکت کروز؛

کاهش تولید خودرو در سایپا به دلیل بدعهدی کروز

شرکت سایپا اعلام کرد: شرکت کروز در سال ۱۴۰۴ در مقایسه با سال ۱۴۰۳ حدود ۵۱ درصد تامین قطعات سایپا را کاهش داده است و همین باعث کاهش تولید، افزایش خودرو‌های ناقص و همچنین عقب ماندن از ایفای تعهدات به مشتریان شده است.

کاهش تولید خودرو در سایپا به دلیل بدعهدی کروز
 
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما از سایپا؛ در پی انتشار بیانیه شرکت صنایع تولیدی کروز، در مورد «ادعا‌های کذب برخی رسانه‌ها» از آنجایی که برخی از محتوای بیانیه ارسالی از سمت «شرکت محترم صنایع تولیدی کروز» مربوط به گروه خودروسازی سایپا می‌شود بر خود واجب دانستیم برای تنویرافکار عمومی برخی از موضوعات مطرح شده در این متن را تبیین و شفاف سازی کنیم. 
 
 بی‌تردید «شرکت کروز» از بزرگترین و اثرگذارترین شرکت‌های قطعه‌سازی کشور طی دو دهه گذشته در صنعت خودرو و زنجیره تامین این صنعت بوده و با تمرکز بر تولید قطعات با فن آوری بالا، نقش برجسته‌ای در پشتیبانی از تولید داخلی ایفا کرده است. استمرار فعالیت پایدار این مجموعه، مزیتی راهبردی برای صنعت خودرو محسوب می‌شود و رویکرد سایپا نیز همواره مبتنی بر همکاری و تعامل سازنده دو سویه و عادلانه با شرکای تأمین‌کننده خود بوده است.
 
با این حال، بررسی دقیق آمار‌های مالی و عملکردی نشان می‌دهد برای تحلیل منصفانه وضعیت موجود، باید تصویر کامل‌تری از ارقام مطرح شده در بیانیه ارسالی ارائه شود.
 
بر اساس اطلاعات مستند، در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۹ همت قطعه از سوی شرکت کروز به سایپا تحویل شده که از این میزان، حدود ۲۵ همت از مطالبات آن شرکت در آن سال پرداخت شده بود؛ به بیان دیگر، نزدیک به ۷۸ درصد ارزش قطعات تحویلی در همان سال تسویه شده بود. اما در سال جاری و همزمان با تصدی مدیریت شرکت کروز بر گروه صنعتی ایران خودرو، میزان قطعات تحویلی به ۱۱.۵ همت کاهش یافته، در حالی‌که در سال جاری مجموع پرداختی‌های نقدی و غیرنقدی سایپا به این شرکت ۱۵.۸ همت رسیده است. این بدان معناست که در این سال دریافتی شرکت کروز معادل حدود ۱۳۷ درصد ارزش قطعات تحویلی سال جاری بوده است. علاوه بر این میزان پرداخت نقدی گروه سایپا به کروز در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۳ درصد افزایش یافته است. این تعامل در دوره مدیریت جدید سایپا به منظور کمک به گردش نقدینگی شرکت کروز و ترغیب بیش از پیش برای تأمین قطعات برای گروه خودروسازی سایپا بوده است.
 
گفتنی است از نقطه نظر تیراژ تأمین، در سال ۱۴۰۳ شرکت کروز حدود ۱۸.۲ میلیون قطعه به سایپا تحویل داده بود که در دوره مشابه در سال ۱۴۰۴ این میزان به ۸.۸ میلیون قطعه کاهش یافته که نشان دهنده کاهش ۵۱ درصدی ارسال قطعات از سوی این شرکت بوده است.
این کاهش تحویل قطعات توسط شرکت کروز در سال جاری باعث کاهش تولید، افزایش خودرو‌های ناقص و همچنین عقب ماندن از ایفای تعهدات به مشتریان محترم شده است. 
 
بر این اساس کاهش ۵۱ درصدی ارسال قطعات توسط کروز در حالی رخ داده که نسبت پرداخت به آن شرکت با افزایش قابل ملاحظه‌ای نیز همراه بوده است.
 
در راستای ایجاد تعامل و رفع مشکل ارسال قطعات در طبق توافق صورت گرفته در آذرماه سال جاری، قرار بود ۱۰ همت از مطالبات شرکت محترم صنایع تولیدی کروز کسر توسط گروه سایپا پرداخت شود و در مقابل این شرکت میزان ارسال قطعات خود را به سطح گذشته بازگرداند؛ که این مهم توسط گروه سایپا به صورت نقدی و غیرنقدی (در قالب واگذاری ملک و اعطای تسهیلات) صورت گرفت، اما در مقابل آن شرکت محترم تنها به ۴۰ درصد تعهدات در دیماه خود عمل کرد و در بهمن ماه نیز ارسال قطعات بطور کامل متوقف شد.
 
لازم به ذکر است ارائه این آمار با هدف شفاف‌سازی وضعیت همکاری‌های مالی و کمک به درک دقیق‌تر شرایط تولید صورت گرفته و به هیچ‌وجه ناظر برایجاد تقابل میان خودروساز و قطعه‌ساز نیست، بلکه تأکیدی بر ضرورت نگاه جامع به متغیر‌های اثرگذار در روند تولید است.
 
صنعت خودروی کشور در شرایطی فعالیت می‌کند که با فشار‌های بیرونی (تحریم) و محدودیت‌های اقتصادی مواجه شده است و تقویت همکاری وهم‌افزایی میان ارکان زنجیره تأمین می‌تواند به تسریع روند تولید و تحویل به‌موقع خودرو‌های ثبت‌نامی مشتریان محترم کمک کند. 
 
از این‌رو، این مهم بیش از هر زمان دیگری نیازمند تعامل حرفه‌ای، گفت‌وگوی مبتنی بر داده‌های دقیق و پرهیز از برداشت‌های ناقص آماری است تا مسیرتولید پایدار و پاسخ‌گویی شایسته به مطالبات مشتریان گرامی، سهامداران محترم و تمامی زنجیره عظیم تامین این صنعت مهم کشور تقویت شود.

بیشتر بخوانید: 
کروز:  قصد خرید سهام شرکت سایپا را نداریم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)