• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۳۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۳
فارس » علمی و فرهنگی

چگونه پرخوری عصبی را مدیریت کنیم؟

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: استرس ناشی از جنگ یا به‌عبارت دقیق تر، اختلال استرس پس از سانحه می‌تواند به پرخوری عصبی ناشی از فشار روانی و اضطراب منجر شود .

چگونه پرخوری عصبی را مدیریت کنیم؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارسکارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز  گفت: در پرخوری عصبی ناگهانی فرد در مدت کوتاهی مقدار زیادی غذا‌های پر کالری چرب و شیرین می‌خورد، در چنین شرایطی غذا سریع خورده می‌شود و فرد تمرکزی روی طعم و مزه ندارد. این اختلال می‌تواند منجر به افزایش وزن، مشکلات قلبی عروقی، اختلالات هورمونی و مواردی از این دست شود.

نقش پروتئین‌ها در مدیریت پرخوری عصبی

آیدا نجفی با اشاره به نقش مصرف پروتئین در ابتدای وعده غذایی در تنظیم اشتها افزود: بر همین اساس توصیه می‌شود ابتدا قسمت پروتئینی غذا مصرف شود؛ اگر صبحانه شامل پروتئین بیشتری باشد پرخوری عصبی کمتر می‌شود.

نجفی همچنین بر سرعت بخشیدن به احساس سیری در هنگام مصرف غذا‌های پروتئینی و حاوی فیبر تاکید کرد که احتمال پرخوری را کاهش می‌دهد و گفت: ترکیباتی مانند تخم مرغ، پنیر و نان سبوسدار؛ یا ماست یونانی، به همراه جو دوسر و گردو؛ عدسی یا لوبیا گرم می‌تواند انتخاب‌های خوبی در این زمینه باشد.

این کارشناس ارشد تغذیه بالینی همچنین توصیه کرد: انتخاب حجم غذای مناسب به طور منظم در وعده‌های غذایی، دیگر راهکار مناسب برای مدیریت پرخوری عصبی است.

او با توصیه به اینکه هیچ یک از وعده‌های غذایی را نباید از دست داد، اضافه کرد: حفظ الگوی نظم در مصرف وعده‌های غذایی و داشتن دو یا سه میان وعده، از گرسنگی انفجاری پیشگیری می‌کند.

مصرف میان وعده‌ها و کاهش پرخوری عصبی

داشتن میان وعده‌های هدفدار کوچک و سیر کننده دیگر توصیه این کارشناس ارشد تغذیه بالینی بود و در این زمینه توضیح داد: یک عدد میوه به همراه چند عددبادام؛ کراکر در کنار پنیر کم چرب یا هویج در کنار حمص، انتخاب‌های مناسبی می‌تواند باشد.

نجفی در ادامه با توصیه به نوشیدن آب کافی در طول روز، کم آبی را موجب اشتهای کاذب دانست.

او افزود: وقتی میل شدیدی به خوردن ایجاد می‌شود، یک موج هیجانی در حال رخ دادن است که اغلب چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد؛ اگر در این زمان فرد بتواند به جای خوردن سراغ یک فعالیت آرامش‌بخش برود، شدت میل کاهش پیدا می‌کند، در چنین مواقعی دوش آب گرم می‌تواند تنش بدنی را کم کند، قدم زدن ذهن را آرام کرده و موسیقی ریتم تنفس را تنظیم می‌کند و نوشتن نیز احساسات فشار‌های درونی را تخلیه می‌کند؛ این فعالیت‌ها به بدن یاد می‌دهد که راه‌های دیگری برای آرام شدن وجود دارد.

قبل از حمله پرخوری چه احساسی داشته‌ایم؟

به گفته کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برای کنترل پرخوری عصبی، لازم است فرد بداند قبل از حمله پرخوری چه احساسی داشته است، اگر در لحظه‌ای که میل شدید به خوردن ایجاد می‌شود، فرد بتواند مکث کند و از خود بپرسد «من الان چه احساسی دارم؟ ناراحت هستم؟ خشمگینم؟ خسته‌ام؟ تنها هستم؟» آگاهی نسبت به این احساس باعث می‌شود واکنش‌های هیجانی کاهش پیدا کند.

او یادآور شد: نام‌گذاری احساسات به ذهن کمک می‌کند آنها را مدیریت کند، نه این که از طریق خوردن فرار کند، این تمرین یکی از پایه‌های اصلی درمان پرخوری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عیادت استاندار لرستان از مداح اهل‌بیت «علیرضا قهرمانی»
سلام بر علمدار کربلا
وقوع طوفان ۱۱۲ کیلومتری در زابل
عزاداری مردم لرستان در تاسوعای حسینی
صدور اسناد مالکیت برای ۵۳ هزار هکتار از اراضی اندیمشک 
نواخته شدن دمام و سنج به یاد حادثه کربلا در گچساران
واژگونی پژو ۴۰۵ با رانندگی نوجوان ۱۴ساله در محور «چالانچولان» لرستان
اعلام تمهیدات ترافیکی روز عاشورای حسینی در زاهدان
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای برگزاری مراسم بزرگداشت رهبر شهید در دامغان
کاهش بیش از ۶۰ درصدی پس‌زدگی فاضلاب در بندر ماهشهر
اخباری از گوشه و کنار گیلان، ۳ تیر ۱۴۰۵
گل مالی، آیین کهن مردم لرستان در سوگ امام حسین (ع)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز
اسرائیل با کوچک‌ترین چشم انداز صلح نیز مخالفت می‌کند
آزادی ۸ زندانی جرائم غیرعمد در گیلان همزمان با هفته قوه قضائیه
هاکی چمن قهرمانی آسیا؛ برتری میزبان مقابل امید‌های ایران
گام‌هایی بلند برای زدودن رنج محرومیت از جسم و جان مردم
کاهش دمای هوا در دو روز آینده در استان
به یاد دانشمند هسته‌ای و خانواده اش که در راه خدا شهید شدند
هشدار انصارالله یمن به عربستان، امارات، عوامل و مزدوران آنها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی ۲۰۲۶
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
علت قطع خدمات مبتنی بر کارت بانک‌ها اعلام شد
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
بهره‌برداری از چهارمین زنجیره بزرگ تولید گوشت مرغ در خوزستان
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / سه شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
گفت‌وگوهای سازنده ایران و عمان درباره تنگه هرمز
بسیج مردمی یمن آماده‌باش عمومی اعلام کرد
کاهش ساعت کاری ادارات زنجان در یوم العباس
کانادا ۱۰ رآکتور هسته‌ای می‌سازد
بدون دیپلماسی، زحمات عرصه میدان به ثمر نخواهد نشست
توضیحات غریب آبادی درباره مذاکرات فنی سوئیس
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۵ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
نتایج مرحله نخست آزمون حفظ تخصصی قرآن اعلام شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)