• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۶
اقتصادی » آب و انرژی

بیانیه فدراسیون صنعت آب ایران به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب

فدراسیون صنعت آب ایران به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب بیانیه‌ای منتشر شد.

بیانیه فدراسیون صنعت آب ایران به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما  بیانیه فدراسیون صنعت آب ایران به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب منتشر شد، متن این بیانیه به شرح زیر است.

بسمه تعالی

هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، فرصتی ارزشمند برای بازاندیشی در مسئولیت ملی ما در قبال یکی از حیاتی‌ترین سرمایه‌های کشور و تجدید عهد با میراثی است که نیاکان این سرزمین طی هزاران سال برای حفاظت، بهره‌برداری خردمندانه و پاسداشت آب از خود برجای گذاشته‌اند.

سرزمین ایران از دیرباز در شمار مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان بوده است. ایرانیان با درک عمیق از ارزش آب، تمدنی را بنیان نهادند که احترام به منابع آبی در آن جایگاهی ویژه داشت. از نظام شگفت‌انگیز قنات‌ها که از برجسته‌ترین دستاورد‌های مهندسی تاریخ بشر به شمار می‌رود تا آموزه‌های برجای مانده از دوران هخامنشیان و تأکید بر آبادانی، حفظ منابع طبیعی و صیانت از آب، همگی گواه آن است که توسعه و پایداری این سرزمین همواره با مدیریت هوشمندانه آب پیوندی ناگسستنی داشته است.

امروز نیز در شرایطی که کشور با پیامد‌های فزاینده تغییرات اقلیمی، افزایش دما، کاهش بارش‌های مؤثر، افت منابع آب زیرزمینی و تشدید تنش‌های آبی مواجه است، بیش از هر زمان دیگری نیازمند احیای همان نگاه بلندمدت، علمی و مسئولانه نسبت به آب هستیم. آب دیگر صرفاً یک منبع طبیعی نیست؛ بلکه یکی از ارکان اصلی امنیت ملی، امنیت غذایی، توسعه اقتصادی، سلامت عمومی و پایداری سرزمینی کشور محسوب می‌شود.

فدراسیون صنعت آب ایران ضمن گرامیداشت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، از تمامی شهروندان، بنگاه‌های اقتصادی، بهره‌برداران بخش کشاورزی، صنایع و دستگاه‌های اجرایی دعوت می‌کند تا مدیریت مصرف و افزایش بهره‌وری آب را به یک مسئولیت اجتماعی و ملی تبدیل کنند. بی‌تردید هیچ برنامه توسعه‌ای در حوزه آب بدون مشارکت آگاهانه مردم و اصلاح الگوی مصرف به موفقیت نخواهد رسید.

در عین حال، مسئولیت حفاظت از آب تنها بر دوش مصرف‌کنندگان نیست. بخشی از منابع ارزشمند آب کشور هر ساله به دلیل فرسودگی زیرساخت‌ها، ناکارآمدی شبکه‌های انتقال و توزیع و عدم سرمایه‌گذاری کافی در بازسازی تأسیسات از دست می‌رود. کاهش هدررفت آب باید به عنوان یکی از اولویت‌های راهبردی کشور مورد توجه قرار گیرد و برای تحقق آن از تمامی ظرفیت‌های فنی، مالی و مدیریتی بخش خصوصی استفاده شود.

فدراسیون صنعت آب ایران بر این باور است که توسعه زیرساخت‌های آبی و اجرای پروژه‌های کاهش هدررفت، بدون مشارکت مؤثر بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری پایدار امکان‌پذیر نخواهد بود. از این رو، ایجاد سازوکار‌های مطمئن برای تضمین بازگشت سرمایه، تأمین مالی پروژه‌ها و شکل‌گیری قرارداد‌های بلندمدت و شفاف، از الزامات اساسی تحول در صنعت آب کشور به شمار می‌رود.

همچنین تجربه جهانی نشان می‌دهد که حکمرانی کارآمد آب بدون وجود یک نهاد مستقل و تخصصی تنظیم‌گر (رگولاتور) امکان تحقق ندارد. ایجاد رگولاتور آب می‌تواند با استقرار نظامی شفاف، پاسخگو و مبتنی بر اصول حرفه‌ای، زمینه تعادل میان منافع عمومی، الزامات توسعه‌ای، حقوق مصرف‌کنندگان و انگیزه‌های سرمایه‌گذاری را فراهم سازد و مسیر اصلاحات ساختاری در این بخش را هموار کند.

فدراسیون صنعت آب ایران معتقد است که چالش آب در ایران، اگرچه جدی و پیچیده است، اما با اتکا به دانش فنی، ظرفیت‌های بخش خصوصی، مشارکت مردم، اصلاح حکمرانی و نگاه بلندمدت ملی قابل مدیریت و کنترل خواهد بود. همان‌گونه که نیاکان این سرزمین در دشوارترین شرایط اقلیمی توانستند تمدنی مبتنی بر احترام به آب و بهره‌برداری پایدار از آن بنا کنند، امروز نیز می‌توان با همدلی، عقلانیت و برنامه‌ریزی علمی، آینده‌ای امن‌تر و پایدارتر برای منابع آب کشور رقم زد.

هفته صرفه‌جویی در مصرف آب یادآور این حقیقت است که آب تنها یک منبع اقتصادی نیست؛ میراث مشترک نسل‌های گذشته، امانت نسل حاضر و حق نسل‌های آینده است.

فدراسیون صنعت آب ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جایگاه ولایت فقیه درسیره شهید حاج قاسم سلیمانی
آماده‌سازی ۱۳ پارکینگ در حاشیه آزادراه تهران–کرج–قزوین برای مدیریت تردد
وحدت ملی و همبستگی مردمی، برگ برنده ایران در مواجهه با چالش‌های پیش‌رو
اهدای اعضای بدن بانوی سی ساله در قم
بررسی مشکلات توزیع سوخت در استان و تامین آب آشامیدنی رابُر
بحران گرما، تهدیدی برای زیرساخت‌های هوش مصنوعی
هرمزگانی ها برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید نام نویسی کنند
حضور استوار و پیام آفرین فرزندان دیار گیلان در سنگر خیابان
روایت ۱۲۰ شب حضور بی‌نظیر مردم
پاسخگویی بی نوبت در هفته قوه قضائیه دراردبیل
افزایش ۱۸.۱۶ درصدی تلقیح مصنوعی دام در آذربایجان شرقی
رضایت‌مندی عمومی در بحث استاندارد‌ها رعایت شود
راه اندازی واحد بازیافت لاستیک‌های مستعمل در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی
راه اندازی سامانه های الکترونیکی قضایی در شاهرود
بازدیدرئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
گشایش نمایشگاه ملی گل و گیاه در اردبیل
بیمه ۲۰۰ هزار نفر سالانه در دستور کار مرکز ملی
هزار خودرو در انتظار پلاک‌گذاری منطقه آزاد مازندران
جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید در عتبات عراق
همدان میزبان وزیر ارتباطات؛سفر یک روزه سید ستار هاشمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام کتاب‌های پایه‌های ورودی از امروز
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد
موافقت وزارت کشور از طرح‌های تقسیمات کشوری کهگیلویه و بویراحمد
برنامه مسابقات مرحله حذفی جام جهانی ۲۰۲۶ + نتایج زنده
بازداشت و دادگاهی شدن یکی از سردسته‌های منافقین در پاریس
آزادسازی ۶۳۸ قطعه زمین در محدوده آزادراه تبریز – ارومیه
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود
«دو نیمه ماه»، قصه‌ای از دل تاریخ معاصر در شبکه تماشا
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
تمهیدات ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید در تهران
وقوع چند انفجار در مناطقی از هرمزگان، ۷ تیر
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / یک شنبه ۷ تیر ۱۴۰۵
نیروی دریایی سپاه به تجاوز و عهدشکنی آمریکا پاسخ داد  (۳ نظر)
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، نمایش درخشان یوزهای ایرانی مقابل مصر  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
رامین بهترین گلزن تاریخ ایران در جام جهانی  (۱ نظر)