تکلیف مدیران مستعفی بازمانده از انتخابات
قائم مقام وزیر کشور گفت: استعفا به این معنا نیست که اگر احیاناً در رقابت های انتخاباتی موفق نشوند به مجلس راه پیدا کنند، به سمت قبلی خودشان برگردند؛ چنین چیزی نیست.
حسینعلی امیری در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صد ا و سیما به تشریح آخرین وضع استعفای مدیران دولتی برای شرکت در انتخابات مجلس دهم پرداخت.
وی افزود:حسب آماری که روز گذشته دریافت کردیم، از مجموعه وزارت کشور اعم از استانداران، معاونان استانداران، شهرداران، معاونان فرمانداران و مدیران کل ستادی حدود 63 نفر برای شرکت در انتخابات مجلس دهم استعفا کردهاند.
امیری تصریح کرد: مسئولانی که انتصاب آنها با ابلاغ وزیر کشور بوده، وزیر با آنها موافقت کرده و انتصاب مسئولانی که ازجانب استانداران یا مراجع ذیربط دیگر در حوزه وزارت کشور بوده، استعفای آنها نیز مورد موافقت مقام مسئول قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تعداد مستعفی های وزارت کشور برای شرکت در انتخابات مجلس دهم 63 نفر است، گفت: طبیعتاً افراد دیگری هستند که مطابق قانون باید استعفا کنند، این افراد خارج از وزارت کشور هستند و مسئولیت استعفا و موافقت با آن با دستگاه مربوط است و ما آماری از دستگاه های دیگر نداریم.
سخنگوی وزارت کشور در مورد آخرین مهلت برای استعفای مدیران برای شرکت در انتخابات مجلس دهم افزود: آخرین مهلت برای استعفای مسئولان 3 تیر 1394 بوده و آن زمان منقضی شده است و بعد از آن هیچ استعفایی برای شرکت در انتخابات مجلس دهم قابل قبول نیست.
وی با اشاره به استعفای استاندار فارس نیز گفت: استاندار فارس در بازه زمانی تعیین شده استعفا کرده و مورد موافقت وزیر کشور نیز قرار گرفته ولی ظاهراً از دیروز رسانه ای شده است.
امیری در پاسخ به این پرسش که آیا مدیران مستعفی در صورت عدم موفقیت برای ورود به مجلس دهم خواهند توانست به سمت قبلی خود بازگردند، افزود: استعفا به این معنا نیست که اگر احیاناً در رقابتهای انتخاباتی موفق نشوند به مجلس راه پیدا کنند، به سمت قبلی خودشان برگردند؛ چنین چیزی نیست.
وی گفت: اگر احیاناً سمتی بلا تصدی بماند و با سرپرست اداره شود که آن هم قانوناً 4 ماه بیشتر نخواهد بود، برگشت آنها مستلزم بررسی مجدد در زمان تقاضای برگشت است.
امیری ادامه داد: کسانی که استعفا کرده اند در یک سمت سازمانی بودهاند، در حال حاضر نیز تا انتخابات مجلس دهم زمان زیادی باقی مانده است پس نمی توان هیچ یک از سمت ها را تا آن زمان بلا تصدی گذاشت، طبیعتاً افراد دیگری به جای آنها منصوب می شوند.
وی در مورد اینکه گفته می شود تعداد مدیران مستعفی برای شرکت در انتخابات آینده زیاد است گفت: به نظر می رسد استعفای 63 نفر از مجموعه وزارت کشور چند هزار نفری، عدد بالایی نباشد.
امیری افزود: آماری از دستگاه های دیگر و از گذشته نداریم که بخواهیم مقایسه کنیم، اگر چنین چیزی باشد یک حس امیدواری، نشاط سیاسی و توجه به انتخابات است که باعث شده تعدادی به شوق انتخابات استعفا کنند.
خدشهدار نشدن نظارت شورای نگهبان، لازمه برگزاری انتخابات الکترونیکی
قائم مقام وزیر کشور تصریح کرد: چنانچه شورای نگهبان به پاسخ مثبت در مورد سؤالات مطرح شده مبنی بر مخدوش نشدن نظارتش برسد، دست کم در 9 کلانشهر و برخی از شهرستانها انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.
امیری درباره آخرین وضع برگزاری انتخابات مجلس دهم به صورت الکترونیکی گفت: سرعت و دقت در انتخابات و سرعت در اعلام نتیجه همواره مورد تأکید مقامات کشور بوده است.
وی افزود: آقای روحانی هم بر شفاف سازی انتخابات و الکترونیکی برگزار شدن آن تاکید داشتند از این جهت تمهیداتی در وزارت کشور صورت گرفته و دولت زیرساخت های لازم را در حوزه مخابرات انجام داده است.
امیری اظهار داشت: دولت در مورد برگزاری انتخابات الکترونیکی مصوبه ای داشت که دست کم در 9 کلانشهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود.
وی افزود: مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات مجلس دهم به صورت الکترونیکی فراهم است، البته به نسبت اعتباری که به ما بدهند.
سخنگوی وزارت کشور گفت: برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی 400 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد که با توجه به محدودیت منابع قطعاً این مقدار تامین نمی شود بنابراین به مقداری که به ما اعتبار تخصیص دهند اقدام می کنیم.
وی ادامه داد: کار کارشناسی در 9 کلانشهر برای برگزاری انتخابات انجام شده که بالغ بر 170میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
امیری اظهار داشت: در حال حاضر حوزه اداری - مالی وزارت کشور با سازمان مدیریت و برنامهریزی برای تامین اعتبار در حال رایزنی هستند.
وی ادامه داد: در خصوص الکترونیکی برگزار شدن انتخابات نشست های کارشناسی بین وزارت کشور و شورای نگهبان در حال برگزاری است و حتی نشستی در همین خصوص ازجانب وزیر کشور با دبیر شورای نگهبان و معاونان اجرایی و انتخابات آن شورا به همراه کارشناسان برگزار شده است.
قائم مقام وزیر کشور تاکید کرد: رسماً مکاتباتی با شورای نگهبان صورت گرفته و شورا اطلاعات جزئیتر درخصوص نحوه برگزاری انتخابات الکترونیکی از ما خواسته است به نحوی که نظارت شورای نگهبان مخدوش نشود.
وی ادامه داد: چنانچه شورای نگهبان به پاسخ مثبت در مورد سوالات مطرح شده مبنی بر مخدوش نشدن نظارتش برسد، دست کم در 9 کلانشهر و برخی از شهرستان ها انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.
امیری افزود: در انتخابات قبلی، در 14 شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد که آثار مطلوبی داشت، طبیعتاً گسترش این 14 شهر می تواند منافع زیادی در راستای دقت، سرعت و شفافیت در انتخابات داشته باشد.
وی با بیان اینکه منشور اخلاقی انتخابات در دست تدوین است گفت: این منشور به امضای دستاندرکاران انتخابات خواهد رسید.