پخش زنده
امروز: -
ترکیدگی انار، عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در شهرستان ارسنجان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علی ملک حسینی کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: ترکیدگی انار، یکی از مهمترین ناهنجاریهای فیزیولوژیکی و عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در این شهرستان به شمار میرود.
وی افزود: کدرو (زرده انار)، رباب، سریزدی، ملس، فاروق و شیرین شهوار از مهمترین ارقام انار در این شهرستان است که رقم رباب نسبت به سایر ارقام مقاومت بیشتری در مقابل ترکیدگی دارد.
ملک حسینی گفت: اختلاف شدید درجه حرارت شب و روز، کم آبی، آبیاری سنگین درختان در خاکهای شنی و سبک، دور آبیاری نامنظم، تغذیه نامتعادل بویژه در زمان گردویی شدن میوه تا پایان دوره برداشت و سرمای زودرس پاییزه در هنگام برداشت از عوامل اصلی بروز این عارضه است.
کارشناس مسئول باغبانی جهادکشاورزی ارسنجان اضافه کرد: تنظیم دور آبیاری، تهویه و ایجاد تخلخل و نفوذپذیری در خاک سنگین و سخت، تغذیه متعادل درختان برای افزایش استحکام پوست میوه و استفاده از کودهای پتاسه، کلسیم و اسید آمینه از مهمترین روشهای کنترل ترکیدگی انار است.
شهرستان ارسنجان با دو هزار و ۵۰۰ هکتار انارستان، دومین قطب تولید انار در استان فارس است.