امروز: 11 آذر 1399 -
ملایر شهری دراستان همدان و معروف به زادگاه انگور و فرآورده‌های آن یعنی «کشمش» و «شیره انگور» است. این شهرستان به‌طور ویژه با دارا بودن ۱۰ هزار و ۴۹۸ هکتار باغ انگور که بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارور است از جایگاه منحصربه‌فردی در کشور برخوردار است.
عکاس :سعید افخم
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۷/۲۸ - ۱۶:۴۵
 
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا وسیما؛ شیره انگور ماده‌ای است شربت مانند و غلیظ که از آب انگور استحصال می‌شود. با انجام عملیات تبخیر و تغلیظ بر روی آب انگور شاهد عمل آوری شیره انگور هستیم. نکته قابل توجه در این سنت کهن، استفاده از نوعی خاک در تهیه شیره انگور است، خاکی سفید یا شیری رنگ که از دل کوه‌های روستای مانیزان و درّه جوزان تهیه می‌شود. این خاک را گذشتگان این مرز و بوم به صورت تجربی از دل کوه به دست آورده‌اند و به دلیل دارا بودن مقداری آهک در خاک شیره، تمامی املاح و ناخالصی‌های آب انگور را می‌گیرد و آبی زلال برای تهیه شیره تحویل می‌دهد.
 
 
برچسب ها: شیره انگور ، ملایر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha: